Un tanar a plecat din Timisoara, pe bicicleta, 4000 de kilometri, pentru a-i intreba pe oameni ce-i face fericiti

De Valentin Rusu
Reactualizat la:
21Comentarii
Un tanar a plecat din Timisoara, pe bicicleta, 4000 de kilometri, pentru a-i intreba pe oameni ce-i face fericiti
© TION: Un tanar a plecat din Timisoara, pe bicicleta, 4000 de kilometri, pentru a-i intreba pe oameni ce-i face fericiti
Un tânăr din Lugoj a plecat din Timişoara către Iran, cu bicicleta. Face o călătorie de 4.000 de kilometri pentru a-i întreba pe oameni ce-i face fericiţi și totodată și-a propus să ajute o fetiță de trei ani care are nevoie urgentă de o intervenție chirurgicală.

Tânărul s-a aventurat în această călătorie pe două roţi şi pentru a strânge bani pentru a ajuta o fetiţă de trei ani din Deva, care are nevoie urgentă de o operaţie. Tânărul din Lugoj, pe numele său Silviu Cadia, de 30 de ani, vrea să parcurgă 4.000 de kilometri în zece săptămâni, cu bicicleta, prin România, Bulgaria, Turcia, Georgia, Armenia şi Iran.

Miercuri dimineaţă, Silviu a fost înconjurat de prieteni şi colegi la plecarea de la Timişoara în lunga sa călătorie. Un grup mare de prieteni a venit să-și ia rămas bun și să îi ureze călătorie plăcută tânărului. Printre ei s-a numărat și un câine, pe nume Sony, care l-a îmbrăţişat pur şi simplu pe biciclist.

Tânărul lugojean îşi propune să parcugă în medie 80 de kilometri pe zi. Va dormi unde va putea, are cortul la el, aşa că îl va aşterne acolo unde i se va permite, în curţile oamenilor, ori în locuri de camping, în natură.

“M-am pregătit în ultimele luni pentru această călătorie. Din păcate, în ultimele două luni nu am avut o pregătire fizică aşa cum mi-aş fi dorit, am avut nişte probleme de sănătate în februarie, dar sunt optimist că totul va decurge bine. Eu am practicat în trecut atletismul de performanţă şi oarecum îmi cunosc şi corpul şi limitele. Pentru a mă odihni mă voi folosi de cort şi sac de dormit, în natură, aş dori să vorbesc cu oamenii pentru a-mi lăsa cortul şi la ei în curte, iar în acest fel aş putea să şi interacţionez cu oamenii”, spune Silviu.

Tânărul cară cu el, pe bicicletă, în medie, 30 de kilograme – hrană, cort, echipamente necesare călătoriei. Va face cam 400 de kilometri pe săptămână, cu două zile de pauză. Când se va întoarce va merge în Deva pentru a o cunoaşte pe fetiţa pentru a cărei operaţie strânge bani. Se va întoarce de la capătul călătoriei cu avionul.

Silviu îşi vinde zilele de călătorie pentru a o ajuta pe Karina – fetiţa de trei ani, din Deva, care are nevoie de o operaţie urgentă, care costă 40.000 de euro. Zilele sale de călătorie pot fi cumpărate cu 25 de euro (100 de lei)… bucata. În schimb, cei care vor dona bani, vor primi de la Silviu o scrisoare timbrată din locul în care se află pe parcursul călătoriei şi un rezumat al acelei zile. Costul călătoriei este achitat de şefii lui Silviu, de la firma la care acesta lucrează. De altfel, el nu şi-a mai luat de mai bine de doi ani concediu. Călătoria a început miercuri, 1 aprilie, de la City Business Centre, din Timişoara. Silviu a anunțat că pe pagina de Facebook a acestui eveniment (https://www.facebook.com/pages/The-Road-The-Happiness/1550266625227202?pnref=story) va pune fotografii şi impresii din călătoria sa prin lume.

Dacă doriţi să cumpăraţi o zi din căltoria lui Silviu, ori mai multe zile, puteţi dona banii direct Karinei, în conturile menționate mai jos.

CIF 18212553:
EURO: RO 31 BRDE 450 SV 2376 153 4500
RON: RO 05 BRDE 450 SV 0729 533 4500
BRD GSG SMCC, code SWIFT BRDEROBU

Cei care vor să facă o donație trebuie să menționeze faptul că banii sunt pentru Karina Ciorogar. Pentru a primi scrisoarea de la Silviu, cei interesați îi pot trimite acestuia chitanţa transferului bancar şi adresa completă. Silviu a făcut şi un tabel cu zilele care sunt cumpărate deja şi zilele de călătorie care mai sunt disponibile ( https://docs.google.com/spreadsheets/d/1TO0PhppemZPQF2f1JpoTOyRWzWePnswIetu5FETTvMc/edit#gid=0). Zilele din acest desfăşurător care sunt haşurate cu galben sunt deja “vândute”.

“Îmi doream să călătoresc pe o distanţe mai lungi, şi călătoria să aibă loc cu bicicleta. O idee era această întrebare, Lucrând în domeniul de cercetare a pieţei, mai exact chestionare, la un moment-dat m-am gândit dacă se rezumă totul la o întrebare care ar fi aceasta? Cu timpul a venit şi întrebarea şi m-am gândit să pun întrebarea asta pe drum oamenilor şi să arăt celor care urmăresc pagina ce-i face fericiţi pe alţi oameni. Pe mine mă face fericit faptul că mă duc în călătoria asta. Nu am mai mers niciodată pe o asemenea distanţă. Am fost în judeţul Caraş, cam zece zile, din Lugoj până la Dunăre, prin munţi”, spune Silviu.

 21Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor