Un program de masterat itinerant aduce studenti de pe cinci continente la Timisoara

De Marcel Hoster
Un program de masterat itinerant aduce studenti de pe cinci continente la Timisoara
Studenţi din 13 ţări vor studia la Timişoara în cadrul unui masterat itinerant. Timp de un semestru ei se vor pregăti la Universitatea Politehnica Timişoara.

Un număr de 20 de studenţi provenind din 13 dintre cele mai exotice ţări de pe mai multe continente vin la Timişoara pentru a studia timp de un semestru. Ei participă la un program de masterat în domeniul tehnic, unul inedit, itinerant, fiecare dintre cele trei semestre desfăşurându-se în altă ţară, la o altă universitate. Al doilea dintre acestea va avea loc la Timişoara, în cadrul Universităţii Politehnica Timişoara.

Prin intermediul programului de Master „Construcțiile durabile şi efectul riscurilor naturale și a evenimentelor catastrofale” – SUSCOS, un număr de 20 de studenți selectați din 13 țări din lume au ocazia să petreacă un semestru în Timișoara, beneficiind de o bogată experiență educațională și multiculturală. Tinerii provin din Filipine, Ecuador, Yemen, Pakistan, Eritreea, Bangladesh, Nepal, Ucraina, Vietnam, India, Statele Unite ale Americii, Spania și România.

SUSCOS are loc în cadrul programelor de Master de tip ERASMUS-MUNDUS şi este finanţat în principal de către Agenţia Executivă de Educaţie, Cultură şi Audiovizual (EACEA) a Comisiei Europene. Programul educaţional de excelenţă este coordonat de către Universitatea Tehnică din Praga şi are cinci universităţi partenere, toate cu activități recunoscute în domeniul construcțiilor metalice, printre acestea şi Universitatea Politehnica Timişoara.

Studenții din seria 2015-2017 au studiat primul semestru la Universitatea din Liege, cel de-al doilea semestru urmând a se desfășura la Universitatea Politehnica Timișoara.

SUSCOS conține cursuri organizate pe trei semestre (18 luni), ținute în mod itinerant de către universitățile partenere, și dezvoltă competenţe specializate pentru studenţii europeni şi non-europeni oferind participanţilor abilităţi inginereşti de proiectare şi know-how în domeniul construcţiilor metalice, printr-o abordare echilibrată între criteriile economice de mediu şi aspectele sociale.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !