Un preot exorcist din Malta tine reculegeri spirituale la Timisoara

De M.S.
Reactualizat la:
Un preot exorcist din Malta tine reculegeri spirituale la Timisoara
Părintele Elias Vella, exorcist oficial al Arhidiecezei de Malta, a sosit duminică la Timişoara, la Biserica greco-catolică Sf. Maria Regina Păcii și a Unității. El va sta aici până vineri, perioadă în care la biserică au loc reculegeri spirituale în care se pune accent pe dimensiunea de eliberare, vindecare şi dezlegare.

Părintele Elias Vella este exorcist oficial al Arhidiecezei de Malta şi este solicitat în mod continuu pentru a ţine astfel de reculegeri în diferite ţări. La Timişoara va face doar rugăciuni pentru eliberare, deoarece pentru a face exorcizări este nevoie de acceptul Arhipiscopiei din Timişoara.

„E nevoie de mult timp pentru a recunoaşte o persoană posedată. De multe ori semnele unei persoane posedate pot fi similare cu cele ale unei schizofrenice sau ale unei persoane isterice, manifestându-se violent. În primul rând persoana trebuie trimisă psihiatru şi apoi, în funcţie de discernământ, vedem dacă este posedată sau nu. Demonii cei mai puternici, cei mai greu de exorcizat sunt demonii mândriei. În cazul în care, părinţii unui copil sunt satanişti şi l-au consacrat pe copil lui Satana este destul de dificil de făcut o exorcizare pentru că, Satana consideră că are dreptul să rămână acolo. Nu există un timp anume pentru a scoate Diavolul dintr-o persoană. Acest lucru se poate face şi într-o sesiune, dar poate dura şi ani de zile pentru a elibera complet persoana. Sesiunea conţine rugăciuni, ordine diavolului să iasă, dar totul se termină când decide Dumnezeu”, ne-a spus părintele Elias Vella.

Credincioşi de toate vârstele au mers duminică la biserică pentru a asculta rugăciunile preotului. „Cred în puterea preotului de a exorciza. Absolut. Dacă există un Dumnezeu există şi un Diavol. Eu am trecut printr-o rugăciune de eliberare, care este ceva mai blândă decât un exorcism, că nu aveam nevoie de un exorcism de la A la Z. Ştiu că mi s-a făcut o pregătire de către preot pentru o rugăciune de eliberare şi mi s-au dat două ore, o oră într-o săptămână, o oră în a doua săptămână. Mi s-au dat vreo patru, cinci foi A4 cu lucrurile care pot să îţi influenţeze negativ viaţa. Pot fi foarte multe lucruri pe care noi nu le bănuim: medicina alternativă, acupunctura, tot ce este pe baza unei filosofii orientale, horoscopul (nu poţi să crezi şi în Dumnezeu şi într-un horoscop care îţi spune să îţi pui nădejdea în nişte fantezi ale diavolului) ghicitul în cafea, ghicitul în cărţi, magia alba. Am înţeles că sunt mai multe grade: opresiune, de infestare şi chiar de posesie. La mine era cam aşa… ştiam că trebuie să fac un lucru pentru că era un lucru bun, dar aveam mâinile şi picioarele legate. Voinţa mea nu era liberă să fac ceea ce trebuie să fac. După asta viaţa mea s-a schimbat. Sunt alt om şi ştiu de ce trebuie să mă feresc”, ne-a povestit experienţa Daniela Păun din Bucureşti. Părintele Elias Vella va rămâne în Timişoara până în data de 18 noiembrie.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !