Un parc balnear la Sannicolau Mare, cel mai mare proiect turistic din Timis

De B.A.M.
Reactualizat la:
Un parc balnear la Sannicolau Mare, cel mai mare proiect turistic din Timis
Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat, vineri, la Valea lui Liman, că proiectul turistic de cea mai mare anvergură din Timiş este realizarea unui parc balnear de genul celor din Ungaria la Sânnicolau Mare. Ea nu a ezitat să atace PSD, susţinând că în timpul guvernării Năstase turismul românesc a fost distrus, iar actualul Executiv doreşte să repare ce se mai poate repara.

Udrea a afirmat că ministerul pe care îl conduce are mai multe proiecte în judeţul Timiş, printre care se numără reabilitarea unor biserici de lemn din zona Făget şi dezvoltarea potenţialului turistic în zona lacului Surduc. Însă cel mai mare proiect este cel privind construcţia unui parc balnear la Sânnicolau Mare.

„Am trecut pe lângă un indicator care arăta spre Lacul Surduc şi am stabilit ca la următoarea vizită în Timiş să mă duc să văd şi această zonă, să vedem ce am putea dezvolta. Plus că avem acel proiect cu reabilitarea bisericilor de lemn de aici, de la Făget. Dar cel mai mare proiect de turism în Timiş este parcul balnear de la Sânnicolau Mare. Sigur că este conectat foarte bine cu un circuit al acestor biserici. Avem iniţiative legate de turismul balnear de aici. Avem un proiect la Sânnicolau. Studiul de fezabilitate a ajuns la minister pentru construirea unui parc balnear la Sânnicolau, pe modul celor din Ungaria. Pânza de apă termală este aceeaşi. Îl vom evalua la minister pentru a aplica standardele de cost pe care ministerul le are. Urmează procedura de achiziţie publică”, a afirmat Udrea.

Ea nu a putut să precizeze costul acestei investiţii, susţinând că încă nu există o estimare.

„Studiul de fezabilitate va fi analizat şi se va stabili preţul de licitaţie, care întotdeauna este mai mic decât cel estimat”, a mai spus Udrea.

 

Elena Udrea atacă PSD, pe care îl acuză ca a distrus turismul

 

Ministrul Dezvoltării şi Turismului nu a ezitat însă să se lege de PSD, Udrea susţinând că acest partid a distrus turismul românesc în timpul guvernării Năstase, dând unele hoteluri pe bani puţini unor apropiaţi cum ar fi Sorin Ovidiu Vântu, fraţii Micula sau Iosif Armaş.

„Despre ceea ce ştie să facă PSD în turism ştim cu toţii. Singura lor strategie este privatizarea frauduloasă pe care au practicat-o în guvernarea Adrian Năstase. PSD va mai avea dreptul să vorbească despre strategii după ce vor aduce înapoi hoteurile pe care le-au dat în mod fraudulos, pe sume de nimic, fără să impună niciun fel de condiţii membrilor de partid, dacă vorbim de Iosif Armaş la Băile Herculane, sau celor din anturajul lor, fraţii Micula, sau Sorin Ovidiu Vântu în Delta Dunării. Deci, în urma strategiei geniale a PSD în turism, turismul românesc a fost distrus”, a afirmat Elena Udrea.

Ea a dat și mai multe exemple pentru a-și susţine afirmaţiile.

„Avem Perla Banatului, Băile Herculane, în paragină astăzi din cauza privatizării din 2001, din vremea Guvernului Năstase, prin care hotelurile, monumente istorice într-o staţiune cu tradiţie, au ajuns pe mâna domnului Armaş, deputat PSD pe vremea aceea, care nu a făcut altceva decât să profite de această staţiune pe care a luat-o pe 1,5 milioane de dolari şi apoi a distrus-o. Avem hotelurile din Delta Dunării, luate de Sorin Ovidiu Vântu, închise astăzi. Numărul locurilor de cazare din Delta Dunării s-a micşorat, iar turismul în Delta Dunării a fost grav afectat de faptul că Hotelul Delta, Sulina din oraşul Sulina și Complexul turistic Roşu aparţin domnului Vântu şi au fost lăsate în paragină. Şi avem litoralul românesc care ştim cu toţii cum arată din cauza privatizării PSD. Zeci de hoteluri au ajuns pe mâinile unor afacerişti apropiaţi PSD, care au ipotecat imobilele, au luat banii şi au făcut orice altceva cu ei decât turism şi astăzi ori sunt dărăpănate, improprii practicării turismului, ori sunt închise. Asta e strategia PSD în turism”, a explicat ministrul Turismului.

În opinia lui Udrea, singurul care a făcut ceva pentru turismul românesc este actualul Guvern, care a încercat „să repare distrugerea cauzată de PSD” chiar dacă acţionează în „vremuri de criză”.

„Deocamdată singurul care face ceva pentru relansarea turismului românesc, pentru a pune în valoare resursele extraordinare pe care România le are şi care se străduieşte să repare atât cât se poate în vremuri de criză distrugerea cauzată de PSD este acest Guvern care investeşte în turism, dezvoltare şi promovare din 2009 încoace”, a concluzionat ministrul Turismului.

Elena Udrea s-a deplasat la Valea lui Liman pentru a participa la Școala de vară a Organizației de Tineret a PDL Timiș.

Va da Elena Udrea un milion de euro pentru turism cultural la Timisoara?

Elena Udrea a facut turism electoral la Faget0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor