Un mod inedit de a incuraja adoptarea unui stil de viata sanatos. Angajatii companiei Ness, din ansamblul Openville, au la dispozitie la birou biciclete si trotinete

Reactualizat la:
Un mod inedit de a incuraja adoptarea unui stil de viata sanatos. Angajatii companiei Ness, din ansamblul Openville, au la dispozitie la birou biciclete si trotinete
© foto: Iulius/Openville
În această toamnă, Ness Digital Engineering Timișoara, situată în clădirea de birouri UBC 2 din ansamblul Openville, a demarat programul „HealthiNESS”, prin intermediul căruia dorește să promoveze un stil de viață sănătos în rândul angajaților săi. Programul își propune trei direcții mari de acțiune: sport, reciclare selectivă și alimentație sănătoasă.

Pentru a susține componenta sportivă, Ness a achiziționat, în această toamnă, o flotă de biciclete și trotinete. Angajații le pot folosi în timpul programului de lucru pentru a-și rezolva diferite urgențe sau pentru a se deplasa mai ușor în timpul pauzelor de prânz. „Colegii sunt receptivi la evenimente și acțiuni sportive, în general. Pe timpul verii, aproximativ 50% din ei folosesc bicicletele sau trotinetele proprii ca mijloace de deplasare. Încercăm prin toate acțiunile recente pe care le-am realizat sau prin cele în care urmează să ne implicăm să promovăm un stil de viață sănătos și detensionat. Până la urmă, puterea exemplului personal este cel care poate influența schimbarea comportamentului colectiv. Mai mult, bicicletele și trotinetele sunt vizibile în oraș, ceea ce pentru noi reprezintă awareness și responsabilizare”, a declarat Rafaela Guran, Marketing and Communications, Ness Digital Engineering Timișoara.

A doua arie a programului este susținută de inițiativa de reciclare selectivă. În recepția biroului au fost amplasate cutii speciale pentru reciclarea bateriilor, a becurilor și a electrocasnicelor mici. „Eforturile noastre se concentrează, în primul rând, pe încurajarea angajaților să recicleze selectiv, având dispozitive special destinate pentru fiecare tip de deșeu. În plus, am renunțat complet la achiziționarea și folosirea paharelor și a altor produse din plastic. Prin această inițiativă încercăm să sprijinim practici ce protejează mediul și care, sperăm, că vor duce la decizii mai responsabile din punct de vedere ecologic, în viața de zi cu zi a fiecăruia”, spune Adina Pop, Operational Site Manager, Ness Digital Engineering Timișoara.

01

Cea de-a treia componentă a programului vizează încurajarea angajaților în a face alegeri alimentare sănătoase. În acest sens, Ness pune la dispoziția angajaților săi, de două ori pe săptămână, fructe proaspete și de sezon. „Este nevoie de un efort continuu pentru a crea și menține un stil de viață activ. Toate aceste părți ale programului „HealthiNESS” încearcă să ofere o abordare proactivă, care să susțină dezvoltarea și întărirea obiceiurilor sănătoase ale angajaților noștri”, completează Adina Pop.

Timp de patru zile, flota de biciclete și trotinete Ness a fost expusă în lobby-ul clădirii UBC 2. Inițiativa reprezintă o acțiune de conștientizare, derulată sub mesajul „Be active, stay healthy!” și reprezintă un îndemn dat vizitatorilor și colegilor de clădire.

Despre Ness Digital Engineering

Ness Digital Engineering proiectează și dezvoltă platforme digitale și soluții software care ajută organizațiile să își atragă clienți, să își diferențieze brandurile și să își stimuleze creșterea veniturilor. Specialiștii în configurarea experienței consumatorului, inginerii software și experții în prelucrarea datelor din cadrul companiei noastre colaborează cu clienții la dezvoltarea instrumentelor pentru identificarea oportunităților actuale de creștere a valorii produselor și serviciilor lor digitale.

Printr-o dezvoltare agilă a produselor minim viabile (MVP-uri), clienții pot testa idei noi pe piață și se pot adapta în permanență la schimbările mediului de afaceri – oferindu-le, astfel, forța de a face față cu brio la schimbările bruște din industriile lor și de a concura mai eficient în vederea creșterii veniturilor. Pentru mai multe informații, vizitați www.ness.com.

(844486)