Un milion si jumatate de euro ajung in Timis pentru mai multe proiecte din sectorul public si privat

De Marcel Hoster
Un milion si jumatate de euro ajung in Timis pentru mai multe proiecte din sectorul public si privat
© Tion: Un milion si jumatate de euro ajung in Timis pentru mai multe proiecte din sectorul public si privat
Timișul beneficiază de aproximativ 1,5 milioane de euro, bani primiți de la începutul anului și până acum, în urma unor proiecte europene implementate de Grupul de Acțiune Locală Timișul de Centru. Din totalul sumelor oferite 800.000 de euro au revenit sectorului public, iar peste 600.000 se împart către privați și ONG-uri.

GAL Timișul de Centru a reușit în acest an să atragă în acest an pentru localitățile membre ale organizației 1,5 milioane de euro, iar rezultatele se văd deja la Buziaș, Chevereșu Mare, Sacoșu Turcesc și Sânmihaiu Român. Aceste primării au semnat deja contractele de finanțare pentru achiziția de echipamente și utilaje, în timp ce primăria Giulvăz urmează să semneze acordul pentru montarea unui sistem de supraveghere video care să acopere întreaga comună, în perioada următoare se va trece în etapa de achiziție.

„Există mai multe proiecte care sunt în faza de semnare a contractelor de finanțare, vorbim de comunele Moșnița Nouă, Nițchidorf și Giroc, precum și orașul Ciacova, care vor trebui să se ocupe apoi de achiziții. Pentru sectorul public, am reușit să punem în practică, până acum, proiecte în valoare de aproximativ 800.000 de euro, ceea ce este foarte bine, sunt bani care aduc un plus dezvoltării comunităților din Timiș”, a declarat Alexandru Iovescu, manager al Grupului de Acțiune Locală Timișul de Centru.

Tot prin intermediul acestui GAL au fost derulate și două proiecte de infrastructură socială și medicală, de care vor beneficia locuitorii comunelor Șag și Giroc. În primul proiect este vorba despre un centru socio-medical în Șag. care a trecut faza de selecție și urmează să se semneze contractul de finanțare, în valoare de 150.000 de euro, iar diferența, până la 250.000 de euro, va fi suportată de Primăria Șag. De asemenea, în Giroc se va achiziționa o ambulanță pentru Centru Medical de Permanență, valoarea acesteia fiind de aproximativ 50.000 de euro.

O altă măsură pe care s-a alocat finanțare este cea dedicată sprijinirii ONG-urilor și societății civile. În acest caz, Asociația Culturală Generația Muzicii din Șag a accesat o finanțare în valoare de 70.000 de euro pentru achiziționarea de instrumente muzicale și activități artistice.

De sprijinul organizației regionale a beneficiat și sectorul privat, prin Grupul de Acțiune Locală Timișul de Centru în județ au ajuns peste 600.000 de euro, bani destinați activităților non-agricole, contractele de finanțare urmând a fi semnate peste câteva zile.

„Banii destinați sectorului privat contribuie la dezvoltarea unor afaceri locale, una dintre condiții fiind și crearea de locuri de muncă în comunitate. Până acum, putem vorbi de o sumă de aproximativ 600.000 de euro, cu potențial de creștere în viitorul apropiat”, a mai declarat Alexandru Iovescu.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor