Tupeu cu carul pe timisorenii care alimenteaza rampele clandestine de gunoaie

De Roxana Deaconescu
6Comentarii
Tupeu cu carul pe timisorenii care alimenteaza rampele clandestine de gunoaie
© foto: Politia Locala Timisoara
Chiar în timp ce la Timișoara se desfășoară campania de Curățenie de primăvară, unii timișoreni continuă să alimenteze rampele clandestine de gunoaie cu deșeuri ce nu sunt colectate de muncitorii Retim. Polițiștii locali continuă să împartă amenzi.

Agenții de la Serviciul Protecția Mediului spun că verifică zilnic zonele preferate de unii și alții pentru formarea de rampe clandestine. Ei stau cu ochii și pe cei care aruncă deșeuri interzise și în timpul Curățeniei de primăvară, campanie în care nu se colectează gunoaie din lucrări de construcții și amenajări interioare (ex: moloz, ţigle, cărămizi, faianţă şi gresie sparte), deşeuri rezultate din curăţarea pivniţelor şi a podurilor, deșeuri periculoase (ex: baterii auto, uleiuri uzate, baterii, neoane, becuri), deșeuri spitalicești (ex. seringi, medicamente), deșeuri chimice (ex: lacuri, vopsele) și nici sticlă de geam și ambalaje de sticlă.

„Tot mai des, în ultima perioadă, sunt depistare în cadrul acțiunilor și persoane care aruncă resturi direct din autovehicule. Spre exemplu, în cursul zilei de ieri (n.r. marți), un cetățean din Timișoara care a abandonat dintr-un autovehicul deșeuri diverse pe str. Bobâlna a fost sancționat cu 1.000 lei. Un altul a fost depistat aruncând dintr-o autoutilitară o cantitate considerabilă de resturi provenite din construcții, precum moloz, plastic etc. pe str. Mircea cel Bătrân. Și în acest caz a fost aplicată sancțiune de 1.000 lei”, transmit reprezentanții Poliției Locale.

Unde se aruncă deșeurile din construcții

Pentru cei care nu știu, colectarea deșeurilor rezultate din construcții o face tot Retim.

Dacă aveți mai puțin de 1 mc de gunoaie rezultate din construcții sau demolări, atunci le puteți arunca gratuit, dar nu în pubelele dintre blocuri, ci la punctele de colectare permanente ale societății. Atenție! Numai o dată pe lună puteți merge cu deșeuri la aceste centre, pe baza actului de identitate, de luni până sâmbătă, între orele 8-20. Cele trei puncte de colectare se află pe strada Energiei nr. 3 în zona Calea Șagului, pe Aleea Avram Imbroane nr. 70 și pe Calea Moșniței nr. 2.

În cantități de peste 1 mc, aceste deșeuri se colectează contra cost, pe bază de comandă scrisă la Biroul Lansare-Urmărire Producție, prin intermediul serviciului containere. Practic, trebuie să vă închiriați un container de la Retim. Există trei tipuri, de diferite capacități: 1,7 mc, 7 mc sau 22 mc.

Curățenia de primăvară, până în 13 mai

Atenție! Campania de Curățenie de primăvară ține până în 13 mai. În cadrul acesteia se colectează doar obiecte de uz casnic şi gospodăresc, deşeuri vegetale rezultate din curăţarea arborilor de pe aliniamentele stradale şi a spaţiilor verzi din jurul imobilelor și deșeuri electrice, electronice și electrocasnice. De reținut este că deșeurile vegetale provenite din corecţia ramurilor trebuie tăiate la dimensiuni de maxim un metru lungime şi legate în snopi pentru a facilita colectarea mai rapidă, anunță Retim.

Amenzile pentru cei ce nu respectă legislația locală sunt între 500 și 1.000 de lei pentru persoanele fizice și între 1.500 și 2.500 de lei pentru persoanele juridice.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor