Trenurile circula in conditii de iarna

De Marcel Hoster
1Comentariu
Trenurile circula in conditii de iarna
© Foto: arhivă
Compania CFR Călători a anunţat că trenurile circulă conform reglementărilor specifice condițiilor de iarnă, ca urmare a temperaturilor foarte scăzute și a avertizărilor meteo de vreme rea. În consecinţă, la nivelul sucursalelor București, Galați, Brașov, Constanța și Craiova s-au instituit Comandamente de Iarnă, zona de vest nefiind afectată într-o măsură atât de mare.

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, mai multe trenuri au fost deja anulate.

Astfel, pentru evitarea unor situații nedorite pentru pasageri, pe rutele Constanța – Mangalia, Constanța – Medgidia – Tulcea Oraș și Ciulnita – Slobozia Veche se reduce numărul trenurilor, traficul de călători între aceste localități urmând să fie preluat de restul garniturilor din grafice. De asemenea, au fost anulate trenuri și pe rutele Caracal-Corabia, Roșiori Nord – Turnu Măgurele și Roșiori Nord – Zimnicea.

Pentru preîntâmpinarea unor eventuale perturbări în circulaţia feroviară, CFR Călători a luat numeroase măsuri suplimentare. Pentru a nu apărea probleme, sunt asigurate locomotive Diesel de rezervă, iar materialul rulant este pregătit pentru circulație în condiții de iarnă. De asemenea, a fost suplimentat numărul echipelor de intervenție și asigurat personalul necesar pentru deszăpezirea unităților proprii de revizii și depouri. Pentru a nu apărea probleme, ceferiştii au anunţat că au fost pregătite și verificate, înainte de plecarea la drum, garniturile suplimentare.

„În funcție de evoluția vremii și a temperaturilor foarte scăzute ce au implicații asupra infrastructurii feroviare și asupra funcționalității materialului rulant, pot să apară și alte modificări în programul de circulație al trenurilor de pasageri. Recomandăm pasagerilor ca, înainte de efectuarea călătoriei, să se informeze despre condiţiile meteo şi să solicite informaţii despre eventualele întârzieri şi posibilele modificări survenite în circulaţia trenurilor, la personalul nostru din gări sau la 021.9521 – INFO CFR (trafic intern)”, au anunţat cei de la CFR Călători.

Numerele de telefon de la gările CFR sunt publicate pe internet la adresa wwww.cfrcalatori.ro, la secțiunea Informații telefonice, cel de la Gara de Nord Timişoara fiind 0256/493.806.

De asemenea, în aplicația INFO TREN ÎN CIRCULAȚIE, cei interesaţi pot introduce numărul trenului în căsuţa indicată, dau click pe ”Informații tren” și primesc informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.

Pe pagina de internet www.cfr.ro sunt prezentate, în imagini video, tabelele cu sosirea şi plecarea trenurilor, actualizate din minut în minut.

Pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile afectate şi vor să renunţe la călătorie, vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor/călătoriilor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare.

Detalii pe www.cfrcalatori.ro, la secţiunea ”Trafic intern”. Personalul de tren va oferi informații călătorilor despre legăturile existente în această situație. Totodată, CFR Călători și CFR Infrastructură țin legătura operativ cu personalul de serviciu din trenurile aflate în parcurs, ca să ia cele mai bune măsuri pentru asigurarea condițiilor optime de călătorie.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor