Trei zile de concerte si Cursa Ratustelor – Programul complet al Bega Bulevard 2014

De A.S.
Reactualizat la:
2Comentarii
Trei zile de concerte si Cursa Ratustelor – Programul complet al Bega Bulevard 2014
© TION - Trei zile de concerte si Cursa Ratustelor – Programul complet al Bega Bulevard 2014
Se pregăteşte cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Bega Bulevard, în perioada 5-7 septembrie, la Timişoara. Vor fi trei zile pline, cu o mulţime de concerte, spectacole, jonglerii cu flăcări, expoziţii şi ambarcaţiuni defilând pe Bega. Vor cânta trupele Taxi, Blazzaj, Cargo, Phaser şi The Egocentrics, Grave for Sale, Vasile Mardare, Flare, Emil Kindlein Band şi alţii. În cadrul festivalului are loc şi deja celebra Cursă a Răţuştelor. Vedeţi în continuare programul complet al Bega Bulevard 2014.


Festivalul Bega Bulevard organizat de Primăria Timişoara va avea loc, la fel ca şi în anii trecuţi, între Podul Mitropolit Şaguna (Tinereţii) şi Podul Traian, în zona centrală a oraşului. Vor fi organizate evenimente în zona Parcului Alpinet, pe malul canalului Bega şi chiar pe apă.

Timişorenii vor putea asista în 7 septembrie la Cursa Răţuştelor, principala atracţie a festivalului, an de an. Mii de răţuşte din plastic vor fi lansate la apă de pe Podul Tinereţii. Anul acesta, banii strânşi din vânzarea biletelor vor fi folosiţi pentru dotarea Formaţiunii de Intervenţie Rapidă pe bază de voluntariat SALVO.

Pe malul canalului Bega vor fi organizate nenumărate manifestări, de vineri până duminică: vor fi concerte, spectacole de teatru, ateliere de creaţie, jonglerii de flăcări, expoziţii, dar şi alte evenimente, chiar şi sesiuni de zumba fitness pentru cei dornici să facă mișcare.

Nu vor lipsi activităţile pentru copii – ateliere de desen şi pictură, face-painting, teatru şi multe altele.

Ediţia a VII-a a Bega Bulevard va fi una Made in TM, aşa că îi vor încânta pe timişoreni mulţi artişti locali.

Ne apropiem de finalizarea proiectului de reabilitare a malurilor Begăi și reluarea navigației în regim de transport local, iar pentru timișoreni e vizibil deja că vor exista două stații de vaporetto funcționale după achiziţionarea ambarcațiunilor. Festivalul Bega Bulevard, ajuns la a şaptea ediţie, reprezintă, pe lângă un eveniment de anvergură în agenda culturală a orașului, și un reper de conștientizare a cetățenilor privind multiplele posibilități oferite de șansa de a avea în mijlocul Timișoarei un ”coridor verde” și nepoluant, util și atractiv din punct de vedere turistic, cum este râul Bega. Pentru că timișorenii sunt, prin excelență, un public cosmopolit, pentru că arta înseamnă creație și pentru că în Timișoara există artiști extraordinari care merită din plin să fie promovați, anul acesta am invitat la Bega Bulevard evenimentul Made in TM”, spune viceprimarul Dan Diaconu.

Programul Bega Bulevard 2014

5 septembrie
– ora 18.00 – deschidere Bega Bulevard – Fanfara Timişoara Big Band, alocuțiuni
– ora 18.30 – defilare de ambarcațiuni pe Bega
– ora 19.00 – concerte: Marion Kraeutner Band, Grave for Sale, Phaser şi Taxi
– ora 23.00 – jonglerii cu foc

6 septembrie
– orele 10.00-20.00 – activităţi pentru copii, ateliere de creaţie, expoziţii la standuri
– ora 10.00 – lecţii de dans (Magnum VRD)
– ora 11.00 – piesa de teatru „Ariciul” (Teatrul Merlin)
– ora 12.00 – zumba fitness
– ora 17.00 – concursuri pe apă, între diverse tipuri de ambarcaţiuni
– ora 20.00 – Made in TM la Bega Bulevard – Vasile Mardare, Flare, The Different Class, Emil Kindlein Band, One Lion, The Egocentrics, Blazzaj şi Cargo
– ora 23.00 – jonglerii cu foc

7 septembrie
– ora 9.00 – Piti show pentru cei mici
– orele 10.00-20.00 – activităţi pentru copii, ateliere de creaţie, expoziţii la standuri
– ora 10.00 – concert Peregrinii
– ora 11.00 – teatru, „Noua poveste a Scufiţei Roşii” (Teatrul Merlin)
– ora 12.00 – concert A.L.L. Friends Band
– ora 13.00 – simularea unor acţiuni de salvare, cu scafandri şi ambarcaţiuni, salvare din medii periculoase (Formaţiunea SALVO)
– ora 16.00 – Cursa Răţuştelor pe Bega (Clubul Rotaract Timişoara)

Pe toată perioada festivalului, o mulţime de organizaţii şi instituţii au pregătit ateliere de creaţie şi expoziţii pe malul canalului Bega: pictură pe suprafeţe mari şi mici, pictură pe piatră sau cu nisip, modelaj cu lut, face-painting, ateliere de manufactură, fantezii din mărgele şi pernuţe decorative şi altele.

Vor fi locuri de lectură şi jocuri pentru copii, ateliere interactive de poveşti şi demonstraţii de teatru, se vor ţine lecţii de supravieţuire în natură, iar doritorii vor putea învăţa să facă noduri.

Festivalul Bega Bulevard a fost iniţiat de primărie în anul 2008, pentru a promova potenţialul canalului Bega.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor