Traian Stancu, vicepreședintele CJ Timiș „radiat” din ALDE acuză: „Îi dai afară din partid pe ăia pe care i-ai escrocat”

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
5Comentarii
Traian Stancu, vicepreședintele CJ Timiș „radiat” din ALDE acuză: „Îi dai afară din partid pe ăia pe care i-ai escrocat”
© foto: Constantin Duma
Încă vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș, Traian Stancu, recent „radiat” din ALDE Timiș, îl acuză pe liderul filialei județene a partidului, Marian Cucșa, că deși i-a dat sume de bani pentru „plata cotizației”, nu a primit nicio chitanță în schimb. Traian Stancu tocmai de aceea a fost radiat din partid și își va pierde și funcția de consilier județean în zilele care urmează – pentru că nu și-ar fi plătit cotizația de peste șase luni…

Traian Stancu a fost „radiat” zilele trecute din ALDE Timiș, pentru „neplata cotizației” și urmează să-și piardă și funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș în scurt timp, printr-un ordin al prefectului care constată radierea sa din partid. În cazul colegului său, consilierul județean, Nistor Geană, ordinul acesta a venit și acesta nu a mai participat la ședința extraordinară de miercuri, 6 februarie… Acuzat că nu și-a plătit cotizația, Stancu ripostează și aduce acuzații grave atât secretarului ALDE la nivel național Daniel Chițoiu, cât și deputatului Marian Cucșa, președintele ALDE Timiș.

„Am aflat că nu mai sunt vicepreședinte aproape de la portarul instituției. Sunt mai mulți colegi care vor să îl acționeze în instanță pe domnul Cucșa, să-i restituie banii. Nu se poate, tu, unul care ai furat bani de la colegi, tu să le spui că sunt dați afară pentru că nu au dat banii. Nu există nicio chitanță pe o perioadă de trei ani în care cineva spune că am plătit cotizația. El poate să dea tot partidul afară pe motiv că nu a plătit cotizația”, a spus Traian Stancu.

Traian Stancu spune că. împreună cu Nistor Geană i-a dat lui Marian Cucșa 80.000 de lei în timpul campaniei electorale pentru alegerile locale din anul 2016, care nu au fost puși într-un cont…

„În campania electorală, noi am adus niște bani, în jur de 80.000 de lei, solicitați de Cucșa. A spus că îi va duce pentru campania centrală la București. L-am rugat să depună banii într-un cont, nu ne era teamă că ne ia banii, ci că nu se respectă legea, că e finanțare pe ascuns a partidului. Cucșa a luat banii și a spus că i-a dat cuiva, nu i-a pus într-un cont. Nistor Geană i-a dat 15.000 de lei și acum vii să spui că nu a plătit cotizația? Cât de golan să fii să spui așa ceva? Am martori că am plătit cotizația, i-am solicitat chitanță. Timp de trei ani de zile nu există niciun document. După ce faci măgăria asta, îi dai afară din partid pe ăia pe care i-ai escrocat, pe motiv că nu au plătit cotizația”, a mai spus Traian Stancu.

Nistor Geană a spus că a fost ținta presiunilor lui Marian Cucșa pentru ca reprezentanții consiliului județean să aloce bani către primăriile în care sunt membri ALDE.

„Anul trecut, colegi din partid au făcut presiuni asupra mea și asupra domnului vicepreședinte să ajutăm anumite primării cu fonduri, care să ajungă la oameni ai partidului ALDE. Eu nu am fost de acord, iar de atunci Marian Cucșa a început să facă presiuni constante asupra mea. Mi-a cerut să demisionez și să las pe altul să ridice zona. Nu am fost de acord, este vorba, în primul rând, de imaginea mea. De ce să cedez locul unuia cu activitate zero. Mi s-a propus că nu voi pierde acei bani dacă voi demisiona, că voi primi în continuare 1.000 de lei indemnizația de consilier. Asta înseamnă că eu pot să fiu cumpărat cu 1.000 de lei, pe care mi va da domnul Cucșa”, a declarat Nistor Geană.

Reporterul tion.ro i-a solicitat opinia liderului ALDE Timiș Maria Cucșa în legătură cu aceste acuzații, iar acesta a transmis că ne va trimite punctul său de vedere, pe care îl vom publica atunci când îl vom primi.

UPDATE. Reprezentanții ALDE Timiș: „Traian Stancu nu a avut nicio realizare pentru cetățenii județului”

Ca urmare a declarațiilor lui Traian Stancu și Nistor Geană, reprezentanții ALDE Timiș au emis un punct de vedere. Departamentul de Comunicare al ALDE Timiș transmite că actele doveditoare în ceea ce privește neplata cotizației se află în contabilitatea partidului, iar pentru finanțarea campaniei electorale din 2016 „există documente doveditoare care atestă respectarea prevederilor legale”.

Reprezentanții ALDE Timiș nu discută despre activitatea vicepreședintelui CJ Timiș…

„ALDE Timiș nu dorește să discute despre activitatea lui Traian Stancu în calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean pentru că nu ar avea despre ce să discute, aceasta fiind aproape nulă”, transmit cei de la Departamentul de Comunicare al ALDE Timiș.

„Cât despre declarațiile nefondate ale lui Traian Stancu, ajungem la concluzia că acesta nu are habar nici în zi de astăzi despre ce înseamnă obligațiile și prevederile statutului ALDE, dar nici despre ce înseamnă respectarea legii. Ce am putea să-i cerem unuia care ia un spor de 25% pentru accesarea de fonduri europene, dar nu știe nici ce măsuri sunt disponibile pentru accesarea banilor, motivul fiind simplu de înțeles: Traian Stancu nu știe de fapt să folosească, în 2019, nici computerul. Dovadă e și faptul că acestuia i-a fost comunicată radierea pe cale oficială (email, poștă) dar spune că a aflat de la portar. Precizăm că Traian Stancu a ajuns în funcția de consilier județean, ales pe listele ALDE Timiș, prin eforturile fiecărui coleg din județ și nu pe persoană fizică, așa cum susține. Odată ajuns în această funcție și până astăzi, Traian Stancu nu a avut nicio realizare pentru cetățenii județului Timiș, în schimb, în tot acest timp, interesele personale au primat – afirmația poate fi probată. Legat de acuzele privind partea materială din campania electorală din 2016, îi putem oferi lui Traian Stancu asistență privind utilizarea computerului și a contului bancar pentru a afla traseul banilor de campanie. Pe scurt, banii au fost returnați în contul lui personal, iar de aici vă poate răspunde chiar el ce a făcut cu aceștia”, transmit cei de la Departamentul de comunicare ALDE Timiș.

Despre Nistor Geană, Departamentul de Comunicare al ALDE Timiș transmite că a fost exclus din rândul membrilor partidului, conform statutului în vigoare, „pentru nerespectarea hotărârilor organismelor de conducere, pentru neimplicarea în organizație, pentru lipsa rezultatelor privind atingerea obiectivelor de partid, dar și pentru neplata cotizației”.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor