Trafic de vis în prima zi de școală prin Timișoara, spune Robu: „Mașinile n-au mai stat bară la bară”

De Roxana Deaconescu
62Comentarii
Trafic de vis în prima zi de școală prin Timișoara, spune Robu: „Mașinile n-au mai stat bară la bară”
© Tion: Trafic de vis în prima zi de școală prin Timișoara, spune Robu
Prima zi de școală a fost excelentă pentru șoferii care au stat în trafic, anunță primarul Nicolae Robu. Edilul-șef s-a lăudat că a fost felicitat de mai multe persoane pentru lucrările din centru și spune că mașinile nu au mai stat bară la bară. Mai mult, el spune că s-a făcut aproape tot ce se putea face la nivel de infrastructură.

Primarul ne dă asigurări că nu se mai stă bară la bară în trafic prin centrul Timișoarei. Șantierele deschise de primărie au creat minuni pe străzi. De altfel, aproape în fiecare an înainte de începerea școlii s-a lucrat pe diverse artere, iar la momentul mult-așteptat al finalizării lucrărilor parcă n-a mai fost haos prin trafic.

Cum șantierele de vara aceasta i-au exasperat pe șoferi, luni, 9 septembrie, s-a părut că se circulă de vis prin Timișoara. Edilul-șef spune că a primit diverse telefoane și garanții de la conducătorii auto.

„Totul arată foarte frumos, foarte modern și este superfuncțional. Prima zi de școală s-a întâmplat fără să avem aglomerație. Am primit telefoane, sigur, așa mai în glumă, mai în serios, să mi se spună ce se întâmplă în oraș: «mi-am planificat timpul într-un fel și nu ne iese, am ajuns mult mai devreme unde ne-am propus să ajungem». Chiar așa a fost, nu era niciun pic de aglomerație”, a precizat Robu. El n-a vrut să spună cine l-a felicitat pentru performanță.

„N-o să vă spun cine îmi dă telefoane. Sunt telefoane private, sunt persoane foarte importante ca funcție și ca poziție și, de asemenea, oameni simpli”, a completat edilul. Ca să demonstreze că se circulă excelent prin oraș, primarul va prezenta câteva date concrete. Probabil pe Facebook.

„Voi prezenta niște grafice din trafic index. Să vedeți cum a fost traficul în Timișoara, zi de zi, în urma acestor lucrări, comparativ cu alte orașe mari. De fapt, trebuie să luăm Bucureștiul și Clujul. Zona centrală, s-a confirmat ce am spus eu mereu, a fost decongestionată. Mereu primeam reproșuri că prin modernizările pe care le facem înghesuim mașinile în zona centrală. Nu, oricine poate vedea că zona centrală acum a fost mai descărcată decât oricând. Mașinile au circulat fluent, n-au mai stat bară la bară”, a explicat Nicolae Robu.

De altfel, el a ținut să povestească că orașul nu se poluează atunci când mașinile stau pe loc, ci când accelerează.

„Am spus și altă dată: poluarea se produce atunci când accelerezi. Uzura mașinilor, zgomotul mai mare, se produc atunci când ba te oprești, ba pornești, scoți din viteză, apeși pedala de accelerație. Atunci se întâmplă aceste fenomene negative. Or, prin finisarea traficului, pe care noi o organizăm prin infrastructură și, pe de altă parte, prin semaforizarea care creează unda verde, se merge cu viteză constantă. Mergându-se cu viteză constantă, poluarea este minimizată. Timpii de deplasare au scăzut considerabil”, a completat primarul.

Urmează însă alte șantiere. Potrivit edilului-șef, drumarii SDM se grăbesc să finalizeze șantierul de pe str. 20 Decembrie 1989, pe lângă primărie. Apoi vor trece pe Bd. Regele Ferdinand, prin fața primăriei și de la Podu Mihai Viteazu spre catedrală. Cam asta ar mai fi făcut, ne asigură edilul, pentru că s-a lărgit tot ce era de lărgit.

„Vom continua pe această linie. Nu mai sunt multe lucruri care pot fi făcute în orașul nostru în această direcție. Aproape tot ce era de făcut am făcut. Am lărgit cam toate străzile care puteau fi lărgite, am modernizat cam toate intersecțiile”, a conchis Robu.62Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor