Topul QS World University Rankings: UVT sta mai bine la reputatia in mediul academic international si la cea in randul angajatorilor

De Marcel Hoster
1Comentariu
Topul QS World University Rankings: UVT sta mai bine la reputatia in mediul academic international si la cea in randul angajatorilor
© foto: arhiva
Universitatea de Vest Timișoara a fost inclusă din nou într-un top internațional al instituțiilor de învățământ superior. UVT apare în topul respectiv în cea de-a doua parte a clasamentului, la categoria 801 – 1.000.

Cinci universități românești, dintre care doar una din Timișoara, apar într-un top universitar destul de vehiculat în mediul academic românesc în ultima perioadă. Este vorba despre QS World University Rankings, care a publicat recomandările pentru anul 2019.

Acesta poziționează Universitatea de Vest din Timișoara în topul celor mai bune 1.000 universități din 85 de țări din lume, fiind evaluate 4.763 de universități din 151 de țări.

UVT a punctat în acest clasament mai ales la indicatorii privind reputația în rândul comunității academice internaționale și reputația în rândul angajatorilor, aici reușind să urce în clasament până la categoria 501+. În clasamentul general, UVT apare la categoria 801 – 1.000.

Evaluarea a presupus analiza specializată a răspunsurilor la studiile anuale ale QS cu privire la reputația în rândul comunității academice și la reputația în rândul angajatorilor. Astfel, au fost analizate peste 83.000 de răspunsuri ale membrilor comunității academice internaționale cu privire la activitatea de cercetare științifică și aproximativ 43.000 de răspunsuri ale angajatorilor din întreaga lume cu privire la absolvenții instituțiilor de învățământ superior evaluate. De asemenea, s-a evaluat gradul de internaționalizare, numărul total de studenți, precum și numărul citărilor lucrărilor de cercetare științifică, prin analiza informațiilor indexate în baza de date bibliografică și bibliometrică Scopus a Elsevier. Astfel, QS a analizat peste 97 de milioane de citări (2012-2017) a mai mult de 14 milioane de lucrări științifice (2011-2016).

Bazat pe șase indicatori de performanță, clasamentul este conceput pentru a evalua universitățile în patru domenii: cercetare, predare, inserție profesională și internaționalizare. Ponderea atribuită indicatorilor de performanță este: reputație academică – 40%, reputația angajatorului – 10%, studenți la facultate – 20%, citări pe facultate – 20%, facultate internațională – 5%, studenți internaționali – 5%.

Din România sunt cinci universități prezente în această clasificare internațională: Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea din București, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Universitatea Politehnica București.

Informații suplimentare se pot găsi pe internet.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor