Topul datornicilor prezentat de Primaria Timisoara este gresit!

De A.S.
Reactualizat la:
10Comentarii
Topul datornicilor prezentat de Primaria Timisoara este gresit!
Datele din clasamentul prezentat miercuri de primarul Timişoarei, top 10 cei mai mari datornici la bugetul local, sunt greşite! Nicolae Robu a revenit, joi, asupra declaraţiilor pe care le-a făcut cu o zi înainte pe tema datoriilor pe care le au marii contribuabili persoane juridice şi şi-a cerut scuze public. Asta după ce s-a conversat prin SMS-uri cu omul de afaceri Emil Cristescu şi a aflat că Bega Grup, care apărea pe locul 2 în top, are datorii de 100.000 de lei, şi nu de aproape 4 milioane de lei, după cum anunţase el iniţial.

Reprezentanţii Primăriei Timişoara au revenit, joi, cu o serie de precizări legate de topul datornicilor pe care l-au făcut public cu o zi înainte. Spun că marii contribuabili au ceva datorii la buget, dar valoarea restanţelor nu este cea pe care au prezentat-o…

„Informaţia că toţi cei 10 proprietari de terenuri şi clădiri au la ora actuală datorii la bugetul de stat a fost reverificată şi este corectă. Cifrele concrete comunicate ieri nu reprezintă date corecte ale contribuabililor în cauză, ca urmare a unor erori intervenite în procesul de centralizare a datelor. În realitate, unii dintre contribuabili au datorii mai mici sau chiar mult mai mici decât cele prezentate, dar, ele tot datorii se cheamă şi, prin urmare, contribuabilii au datoria, chiar obligaţia, de a şi le achita. Confirmăm datoria Bega Grup la nivelul anunţat de dl. Emil Cristescu (n.r. – aproximativ 100.000 de lei). Regretăm eroarea intervenită în procesul de centralizare a datelor şi ne cerem scuze pentru comiterea ei”, a anunţat, joi, Robu, asigurându-i pe contribuabilii nominalizaţi că demersul său a fost exclusiv unul menit să asigure o mai bună colectare a taxelor şi impozitelor locale, în contextul în care „nivelul de conştiinţă al multor contribuabili lasă mult de dorit”.

Cât despre încălcarea secretului fiscal, primarul spune că sunt legi care se bat cap în cap şi că până la urmă n-a încălcat nicio lege pentru că datele pe care le-a făcut publice cu privire la obligaţiile contribuabililor sunt… incorecte.

„Sunt două prevederi legale care sunt contradictorii. E adevărat că există şi o lege care spune că datoriile fac parte din cifrele confidenţiale ale firmelor, dar pe de altă parte există o prevedere legală care chiar obligă autorităţile publice să facă cunoscute datoriile agenţilor economici. Acuma, printr-o eroare de natură tehnică, sumele pe care eu le-am comunicat ieri într-adevăr nu reprezintă date ale companiilor respective, drept urmare, oricum am lua-o, n-am încălcat nici una dintre aceste legi. Îmi pare rău că cifrele pe care le-am dat, care au rezultat dintr-o procesare tehnică, nu le-am generat eu, nu au fost cele exacte şi sigur, pentru asta, îmi cer scuze. Însă datoria este datorie”, spune Robu, care susținea, sus și tare, miercuri, că datele pe care le-a prezentat sunt corecte și poate unii dintre contribuabili s-au achitat de datorii între timp.

Edilul a recunoscut că mai mulţi dintre cei care se regăseau pe listă l-au contactat pe directorul Direcţiei Fiscale, Adrian Bodo, pentru a-i semnala că cifrele nu sunt în regulă şi că şi el a comunicat, prin SMS, cu omul de afaceri Emil Cristescu.

„Eu am comunicat prin SMS cu domnul Emil Cristescu, i-am spus că voi verifica dacă suma respectivă este corectă sau este cum spune dânsul. Astăzi de dimineaţă i-am cerut domnului Bodo să facă verificări complete la toţi şi s-a confirmat că cifrele într-adevăr nu erau corecte, dar datoriile există la toţi”, a conchis Robu.



10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor