Tinerii din mediile defavorizate vor fi consiliati si orientati spre continuarea studiilor, prin formarea unor profile vocationale

De Marcel Hoster
Tinerii din mediile defavorizate vor fi consiliati si orientati spre continuarea studiilor, prin formarea unor profile vocationale
© Foto: arhivă
Universitatea de Vest Timişoara va derula în perioada următoare un nou proiect menit să acorde sprijin tinerilor din mediile defavorizate, pentru a le facilita accesul la învăţământul superior. Cei vizaţi vor beneficia de servicii de consiliere și orientare în carieră.

Tinerii din medii defavorizate vor fi ghidaţi de specialişti pentru a putea alege continuarea studiilor la nivel universitar. „Găsește-ți calea spre UVT” este unul din cele șase proiecte câștigate de UVT în urma competiției de proiecte finanțate din Fondul de Dezvoltare Instituțională destinat universităților de stat – FDI 2018.

Proiectul este coordonat de Ramona Paloș, de la Departamentul de Psihologie al UVT, şi se va derula în intervalul 23 mai – 13 decembrie 2018. Obiectivul general este creșterea echității sociale și facilitarea accesului elevilor la învățământul superior, prin dezvoltarea unor parteneriate noi cu instituțiile de învățământ preuniversitar din medii defavorizate, în vederea consilierii elevilor și orientării lor în carieră.

În cadrul consilierii, accentul va fi pus pe testarea vocațională a unui număr de cel puțin 100 de elevi din licee din medii defavorizate, în vederea realizării consilierii și orientării lor în carieră, în conformitate cu profilele vocaționale identificate. De asemenea, vor fi instruiți cel puțin 50 de profesori pentru realizarea de activități de consiliere vocațională primară și vor fi informați părinții cu privire la necesitatea și importanța orientării în carieră a copiilor lor.

Prin rezultatele sale, proiectul va contribui la extinderea parteneriatelor cu mediul preuniversitar și dezvoltarea ofertei de servicii de consiliere și orientare în carieră a Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră al UVT, care va avea, astfel, și o componentă adresată elevilor, nu doar studenților. Prin accesarea noii structuri a site-ului centrului, elevii pot adresa întrebări specifice consilierilor și pot beneficia de un screening inițial orientativ pentru identificarea intențiilor vocaționale. În plus, va fi elaborat un ghid de lucru cu exerciții și aplicații utile profesorilor în procesul prin care elevii sunt consiliați.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor