Timisorenii sunt invitati sa stinga lumina pentru a marca Ora Pamantului

De B.A.M
1Comentariu
Timisorenii sunt invitati sa stinga lumina pentru a marca Ora Pamantului
Timişoara, desemnată Capitală Earth Hour România, în 2013, va sărbători şi în acest an Ora Pământului. Sâmbăta aceasta, timp de o oră, iluminatul arhitectural şi public în centrul oraşului va fi stins, iar pe strada Mărăşeşti vor avea loc concerte.

Şi timişorenii sunt invitaţi să se alăture locuitorilor din 7.000 de oraşe de pe întreg globul şi să marcheze Ora Pământului, prin stingerea voluntară a luminii între orele 20.30 şi 21.30. În acest interval va fi stins iluminatul public şi arhitectural în Piaţa Victoriei, la Catedrala Mitropolitană şi în Parcul Central.

„Scopul acţiunii este acela de a trage un semnal de alarmă privind amplitudinea actuală a efectelor încălzirii globale, de a sublinia necesitatea efortului concentrat pentru reducerea poluării planetei, evenimentul fiind şi un mijloc de promovare a soluţiilor „verzi” de combatere a schimbărilor climatice, de transmitere către cetăţenii Timişoarei a unui mesaj ecologic şi de conştientizare a societăţilor comerciale, instituţiilor şi cetăţenilor – asupra adoptării unei conduite ecologice în scopul gospodăririi durabile a resurselor energetice – resurse neregenerabile şi epuizabile. Mesajul „Earth Hour” („Ora Pământului”) este atât unul simbolic, de încurajare a simplului gest de a stinge lumina, în efortul global de a opri schimbarea climei pe planetă, cât şi unul practic, prin promovarea economisirii energiei prin mijloace simple atât la nivelul fiecărei familii, cât şi la nivelul companiilor şi instituţiilor”, a declarat viceprimarul Dan Diaconu.

De la an la an, mişcarea Earth Hour, iniţiată şi coordonată la nivel global de WWF, capătă proporţii din ce în ce mai mari, cucerind sute de milioane de oameni şi inducând totodată sentimentul de apartenenţă la o comunitate. Evoluţia spectaculoasă pe care a cunoscut-o mişcarea, de la prima ediţie din 2007 cu un singur oraş participant (Sydney) şi până în prezent, când a ajuns la o participare a peste 7000 de oraşe din 152 de ţări, a demonstrat că aproape 2 miliarde de oameni din întreaga lume îşi doresc să facă ceva concret pentru mediul înconjurător.

La Timişoara, sâmbătă, de la ora 20.30, pe strada Mărăşeşti va avea loc un spectacol de muzică susţinut de studenţii Facultăţii de Muzică.

„Lansăm rugămintea cetăţenilor şi instituţiilor publice, precum şi companiilor private din Timişoara, pentru ca, în data de 29 martie 2014, între orele 20.30 şi 21.30, să fie alături de municipiul Timişoara printr-o contribuţie simbolică, aceea de a stinge voluntar lumina în locuinţele proprii, în clădirile în care îşi desfăşoară activitatea precum şi iluminatul ambiental/arhitectural la clădirile pe care le deţin. Astfel, vom putea contribui în mod concret la acest eveniment mondial, prin stingerea luminilor şi la reducerea consumului de energie electrică”, a mai spus Diaconu.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor