Timisorenii scapa de datoriile la bugetul local, daca sunt mai mici de 40 de lei

De Roxana Deaconescu
1Comentariu
Timisorenii scapa de datoriile la bugetul local, daca sunt mai mici de 40 de lei
© Tion: Timisorenii scapa de datoriile la bugetul local, daca sunt mai mici de 40 de lei
Aveți datorii mai mici de 40 de lei la Direcția Fiscală Timișoara, până în 31 decembrie 2016? Scăpați de ele, imediat ce consilierii locali adoptă un proiect de hotărâre privind anularea creanțelor fiscale.

Potrivit referatului ce însoțește proiectul de hotărâre care va ajunge marți pe mesele consilierilor locali, soldul de creanțe fiscale existent la 31 decembrie 2016 este de 97.551,41 de lei, adică de aproape 22.000 de euro.

Legea spune că aceste datorii pot fi șterse de către administrațiile publice locale, mai ales că executarea silită a contribuabililor presupune o serie de cheltuieli materiale destul de mari, depășind cu mult valoarea creanței fiscale urmărite.

„În virtutea principiului protecției debitorului, legiuitorul a legiferat posibilitatea organului fiscal local de a aproba prin autoritățile sale deliberative anularea creanțelor fiscale aflate în sold la sfârșitul fiecărui an fiscal și a căror valoare nu depășește 40 de lei, atât pentru a evita efectuarea de cheltuieli ale organului fiscal care ar putea depăși valoarea creanței urmărite, cât și pentru a evita neplăcerile generate de măsurile specifice de executare silită a debitelor persoane fizice, în vederea stingerii unei creanțe a cărei valoare nu justifică de cele mai multe ori procedurile și demersurile legale necesare a fi întreprinse în vederea încasării/recuperării acestor creanțe”, se arată în proiectul de hotărâre.

Conform documentelor ce vor ajunge pe mesele aleșilor municipali, sute de contribuabili vor scăpa de datoriile mai mici de 40 de lei, acumulate până în ultima zi a anului trecut.

Aici găsiți mai multe detalii!1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor