Timisorenii, chemati sa contribuie la viitorul tinerilor cu deficienta mentala severa

De Valentin Rusu
Reactualizat la:
Timisorenii, chemati sa contribuie la viitorul tinerilor cu deficienta mentala severa
Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă “D. Ciumăgeanu” şi Asociaţia “Pot şi eu, dar mai încet!” organizează Gala “Blue Day” – dedicată Zilei Internaţionale de Conştientizare a Autismului. 

Evenimentul are loc în 4 aprilie, începând cu ora 16.00, la Sala festivă a Consiliului Judeţean Timiş.

“Centrul “D. Ciumăgeanu” îşi doreşte înfiinţarea unui atelier protejat care să le ofere elevilor care absolvă cursurile centrului nostru şansa la… viitor. Urmărim strângerea de fonduri în vederea înfiinţării unui atelier protejat de terapie ocupaţională, care să permită crearea de locuri de muncă pentru absolvenţii noştri cu deficienţă mintală severă, profundă şi/sau asociată, într-un cadru securizat, adaptat nevoilor lor. Participă şi tu! Ajută-ne să-i putem ajuta!”, spune directorul centrului, Nadia Baloteanu.

“Blue Day” este un prilej de a fi alături de tinerii cu nevoi speciale, în acordurile unui duo de excepţie – Anca Lazarescu -violoncel şi Pavel Santa -flaut (artişti ai Filarmonicii Banatul), dar şi de a înţelege mai bine potenţialul uriaş al copiilor cu tulburări din spectrul autist, care vor oferi un moment artistic. Toate acestea vor fi urmate de o strângere de fonduri, destinată înfiinţării atelierului protejat.

Centrul Scolar pentru Educaţie Incluzivă  “Dumitru Ciumăgeanu”, prima instituţie din România care a şcolarizat copii cu tulburări din spectrul autist, este o instituţie de învăţământ special în care sunt înscrişi 152 de elevi cu deficienţe mintale severe, profunde şi/sau asociate (cu Sindrom Down, autism, Sindrom Asperger s.a) şi care asigură servicii de sprijin pentru elevii cu cerinţe educative speciale din 21 de şcoli de masă din Timişoara. Puteţi sprijini acest demers participând la gala “Blue Day”, organizată pe 4 aprilie 2014, sau donând în contul Asociaţiei “Pot şi eu, dar mai încet”: (RO54BACX0000000348816001, UniCredit Tiriac Bank).

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor