Timisoreni stabiliti in Bucuresti, solicitati sa salveze Spitalul de copii

De Delia S. Barbu
Timisoreni stabiliti in Bucuresti, solicitati sa salveze Spitalul de copii
Secţia de TBC a Spitalului de copii Louis Ţurcanu Timişoara are somaţie de evacuare. Clădirile în care funcţionează secţiile pentru copiii cu TBC şi cea de chirurgie şi ortopedie de la Spitalul de copii Timişoara au fost revendicate şi câştigate de proprietari sau urmaşii acestora. Managerul spitalului timişorean a anunţat demararea unei campanii naţionale pentru ridicarea unei clădiri de 5 etaje unde să fie mutate aceste secţii.

Dr. Ovidiu Adam, manager al Spitalului de copii Louis Ţurcanu Timişoara a anunţat, miercuri, situaţia critică în care se află unele secţii ale spitalului şi faptul că, în luna martie, în întreaga ţară va fi demarată o campanie de strângere de fonduri pentru a ridica un nou corp de clădire, cu aproximativ 5 etaje, în care să fie mutate secţiile ce trebuie evacuate.

„Spitalul nostru este unul pavilionar, funcţionează în mai multe clădiri. 2 sunt retrocedate, pierdute, şi va trebui să le evacuăm. Pentru clădirea unde funcţionează TBC avem somaţie de evacuare. Clinica de chirurgie şi ortopedie pediatrică, cu bloc operator nou, realizat cu sprijin german în valoare de 2 milioane de mărci, este retrocedată integral fostului proprietar şi suntem în situaţia de a o evacua. Noi ne judecăm. Mai există secţia de prematuri, într-o clădire a Consiliului Judeţean Timiş”, a spus managerul spitalului de copii.

Conform acestuia, în martie, va începe o campanie naţională pentru a rezolva situaţia. „Doresc să aducem la cunoştinţa publicului că vom demara şi derula o campanie publicitară naţională de strângere de fonduri pentru Spitalul de copii. Este un proiect mare, ambiţios, un proiect foarte bine fundamentat. Spitalul de copii este unul dintre cele mai mari din ţară, avem peste 500 de paturi, toate specialităţile pentru vârstele dintre 1-18 ani. Scopul acestei campanii este de a strânge fonduri pentru a construi o clădire, un corp nou de spital pentru şapte secţii, astfel încât problema imobiliară a spitalului să fie rezolvată. Am luat legătura cu timişoreni de la Bucureşti – cu Dan Negru, Dana Războiu, Florin Călinescu şi Virgil Ianţu – care să ne ajute să strângem o sumă de bani. Trebuie să vă spun că, la nivel local, avem promisiunile Primăriei Timişoara de a ne face proiectul de execuţie în cursul acestui an. Scopul campaniei este să putem demara proiectul şi să sensibilizăm autorităţile locale, centrale, oamenii care pot să ajute copii”, a spus dr. Ovidiu Adam, managerul Spitalului de copii Louis Ţurcanu Timişoara.

Noua clădire va fi ridicată în curtea spitalului, lângă secţia de oncologie pediatrică. OADOR (Organizţia pentru Apărarea Drepturilor Omului din România) şi-a anunţat sprijinul direct pentru acest proiect şi participarea la strângerea de fonduri. „Vom contacta şi Casa Regală a României pentru a prezenta această situaţie a Spitalului de copii Timişoara”, a spus Teodor Raţiu, preşedintele OADOR.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !