Timisoara Saracens aduce din nou cupe europene la rugby in capitala Banatului

De Marcel Hoster
Timisoara Saracens aduce din nou cupe europene la rugby in capitala Banatului
© Foto: arhivă
Rugbiştii de la Timişoara Saracens au parte de o surpriză intensă. Deşi a pierdut pe teren în Continental Shield calificarea în Challenge Cup în favoarea nemţilor de la Heidelberg, echipa a primit invitaţia de a participa în competiţia europeană. Situaţia interesantă apare după ce formaţia germană a fost descalificată din competiţie din cauză că are acelaşi conducător cu o altă echipă din competiţie, Stade Francais.

Timişoara va avea totuşi şi în noul sezon meciuri de rugby europene. Saracens de România a fost invitată să participe în Challenge Cup în locul celor care le-au fost adversari şi în faţa cărora au pierdut calificarea, germanii de la Heidelberg RK. Deşi aceştia au câştigat pe teren locul visat de timişoreni, organizatorul competiţiei, EPCR a decis să descalifice formaţia respectivă pentru că avea acelaşi conducător cu o altă echipe din cupă, respectiv Stade Francais Paris.

Invitaţia vine exact după ce Dan Dinu a anunţat, supărat, că va reduce drastic susţinerea acordată pentru club. Totuşi, în urma discuţiilor purtate în cadrul acestuia, administraţia clubului patronat de SCM Timişoara a decis să accepte invitaţia.

„Deși ne pare rău pentru descalificarea Heidelberger RK, pentru că judecând după scorul din playoff ei sunt echipa câștigătoare, ne onorează invitația EPCR pe care, după îndelungi discuții cu managementul clubului, am decis să o acceptăm. Considerăm că această oportunitate unică nu trebuie ratată, ținând seama și de situația în care se află în această perioadă rugby-ul românesc și considerăm că invitația EPCR și participarea noastră în Challenge Cup nu pot fi decât un semn de bun augur din partea Europei, în ceea ce privește valoarea Timișoarei Saracens, și, implicit, a jucătorilor noștri.

Cred în continuare în funcționarea cu succes al parteneriatului public-privat în cadrul acestei echipe, mai ales că atât din partea ordonatorului principal de credite, cât și din zona privată s-au făcut eforturi consistente, concrete, pentru acoperirea în condiții decente a bugetului necesar participării în Challenge Cup”, a declarat directorul SCM Timişoara, Radu Țoancă.

Vă reamintim că, în urmă cu o săptămână, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, vorba despre sumele prea mari alocate sportului de la bugetul local.

„Primăria Timișoara nu poate să facă totul în acest oraș, oraș cu cea mai mică fiscalitate dintre toate orașele mari ale țării, de departe cu cea mai mică fiscalitate. Noi nu putem să construim cu bani de la bugetul local și pasaje, și spitale, avem unul în construcție, spitalul de copii, vrem să construim noi corpuri la Municipal, nu putem construi noi corpuri școlare, creșe, grădinițe, nu putem să susținem cultura la un nivel foarte ridicat, nu putem să asigurăm securitate cetățenilor cu sisteme moderne de supraveghere și tot noi să dăm, nu știu cât se dorește, pentru sport.

Eu iubesc sportul foarte mult, îl sprijin cu tot ce se poate, îi felicit pe toți sportivii, dar trebuie să se înțeleagă că nu se poate ca o primărie să susțină totul. Echipa de rugby este susținută în cea mai mare parte de primărie, cea de handbal la fel, cea de baschet la fel. Dacă nu se implică mediul economic al Timișoarei, orașul cu cei mai mulți milionari în top 100, orașul cel mai prosper din punct de vedere economic, trebuie să înțelegem că până la un anumit punct putem merge cu sprijin din partea primăriei, mai departe nu”, a declarat, marți, Robu.

Articole pe aceeași temă

Nicolae Robu: Bugetul local nu isi poate asuma sume mai mari pentru sustinerea sportiva0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor