Timisoara Saracens a fost penalizata cu 30.000 de euro!

De Marcel Hoster
Timisoara Saracens a fost penalizata cu 30.000 de euro!
© Tion: Timisoara Saracens a fost penalizata cu 30.000 de euro!
„Distracţia” de la meciul nedisputat din Challenge Cup dintre Timişoara Saracens şi Stade Francais Paris s-a lăsat cu o penalizare de 30.000 de euro pentru clubul timişorean. Amenda imensă pentru un club de talia celui bănăţean urmează să fie plătită din surse private, au anunţat reprezentanţii clubului.

Nedisputarea partidei de cupe europene a celor de la Saracens a fost taxată extrem de drastic de cei de la EPCR, organizatoarea Challenge Cup. Comisia constiuită pentru a analiza situaţia apărută a decis aplicarea unei amenzi de 30.000 de euro, pe lângă pierderea la masa verde a partidei, cu 28 – 0. Conform comisiei din care a făcut parte chiar preşedintele EPCR, s-a decis că clubul timişorean nu a făcut totul posibil pentru a asigura buna desfăşurare a partidei, aceasta pentru că nu a acoperit suprafaţa de joc cu o prelată pentru a o proteja, clubul nu a asigurat un teren alternativ pentru desfăşurarea meciului, iar instalaţia de încălzire a gazonului nu a fost pornită din timp util. Astfel, regulamentul competiţiei a fost încălcat. Toate încercările timişorenilor de a asigura un teren bun de joc nu au fost considerate îndeajuns, neexistând circumstanţe excepţionale, în acest caz fiind aplicată amenda de 30.000 de euro, clubul francez câştigă meciul la masa verde cu 28 – 0 şi cinci puncte în clasament.

După aflarea deciziei, oficialii clubului timişorean au anunţat că suma respectivă va fi plătită din surse private, special pentru a nu afecta bugetul clubului. Vă reamintim că tot din surse private a fost plătită şi aducerea generatorului electric pentru instalaţia de încălzire, inclusiv funcţionarea acestuia. Este vorba de o sumă de 10.000 de euro.

Ca urmare a deciziei Comisiei de Disciplină independente întrunite în data de 18.01.2017, pentru a analiza rapoartele prezentate că urmare a evenimentelor din data de 14.01.2017, data la care partida Timișoara Saracens v Stade Français Paris din cadrul Campionatului European Challenge Cup nu s-a mai disputat, clubul nostru își asumă decizia Comisiei și repercusiunile impuse.

Până la acest moment am dat publicității suficiente detalii cu privire la modul în care am încercat să asigurăm disputarea partidei, la eforturile ulterioare depuse de toți cei implicați în organizarea acestui meci pentru a încerca reprogramarea acesteia, iar alte informații ar fi acum redundante.

Având în vedere faptul că participarea în această competiție presupune semnarea unui Acord de Participare în urmă căruia toate cluburile calificate, fără excepție, agrează regulamentul competiției cu toate obligațiile și responsabilitățile care intervin, ne asumăm, la rândul nostru, faptul că prin semnarea respectivului Acord, am luat la cunoștință și ne supunem aceluiași regulament. Conform acestuia, cluburile gazdă au obligația de a se asigură că partidele programate pe teren propriu se pot desfășura, indiferent de condițiile atmosferice.

Respectul acordat competiției, precum și valorilor rugby-ului pe care clubul nostru le cultivă și le urmează, ne impun să nu escaladăm această decizie, pentru a nu exacerba postura neplăcută și nedorită în care se află clubul nostru, rugby-ul timișorean și rugby-ul românesc, ca urmare a acestui eveniment neprevăzut.

În intenția de a nu afecta bugetul clubului pe anul competițional în curs și pentru a susține performanță și obiectivele echipei, penalizarea pecuniară impusă în baza deciziei va fi achitată din surse private.

Dorim să ne concentrăm pe următoarea etapă a primului nostru sezon din Campionatul European Challenge Cup și, cu învățămintele și concluziile acumulate în urma acestei experiențe, să revenim în primăvară cu încredere și determinare, pentru a continua călătoria începută acum 6 ani”, a anunţat clubul, sub semnătura vicepreşedintelui Duşan Filipaş.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !