Timisoara anului 2013: consultatii oftalmologice in cort, la piata!

De A. Strugariu
Reactualizat la:
36Comentarii
Timisoara anului 2013: consultatii oftalmologice in cort, la piata!
Timisoara anului 2013: consultatii oftalmologice in cort, la piata!
La Timişoara sunt permise consultaţiile medicale şi la piaţă. Un cititor ne-a trimis un filmuleţ în care se poate vedea cum reprezentanţii unei firme private acordă consultaţii oftalmologice gratuite într-un cort, în zona Pieţei Doina, printre pieţarii care vând legume, flori sau haine vechi pe jos pe trotuar. Pe cort scrie mare că totul se desfăşoară în colaborare cu Primăria Timişoara.

În imagini se poate vedea cum lumea stă la rând pentru a beneficia de „consultaţii gratuite la ochi” în cortul amplasat lângă cei care îşi expun mărfurile pe trotuar în zona Pieţei Doina.

„Aceste imagini au fost filmate în Timişoara, august 2013. Este incredibil cum autorităţile locale au permis acestei firme (şi altora) să efectueze un act medical într-o piaţă agroalimentară, nerespectând cele mai elementare reguli. Să faci consultaţii într-un cort unde praful şi mizeria sunt la ele acasă este degradant. Oare am ajuns chiar în acest hal de degradare încât să permitem aceste atentate la sănătatea publică? Regulile de igienă, sănatate şi fiscale sunt chiar opţionale? Este foarte grav că această activitate are girul Primăriei Timişoara. Organele abilitate, în special Direcţia sanitară, nu are chiar nimic de spus? Facem consultaţii printre cartofi şi roşii, indiferent de temperatură şi condiţii. Aceste aparate cu care se fac măsurătorile sunt foarte sensibile şi functionează în condiţii foarte bine stabilite. Vă daţi seama ce erori se pot produce în condiţiile în care lucrează aceşti oameni. În concluzie, sper ca măcar cineva din cadrul Primăriei sau Direcţiei sanitare să se sesizeze din oficiu pt. ca aceste practici să înceteze odată pentru totdeauna. PS: domnule Robu, vreţi un oraş civilizat. Asta nu înseamna civilizaţie!”, atrage atenţia cititorul nostru, care a postat această filmare pe Youtube. Comentariile care apar în materialul video nu ne aparţin.

Le-am solicitat un punct de vedere reprezentanţilor municipalităţii pentru a vedea dacă respectivele consultaţii se acordă în colaborare cu Primăria Timişoara şi cu girul acestei instituţii şi am aflat că da, acţiunea fiind aprobată în Comisia locală de ordine publică prezidată de city-managerul Sorin Drăgoi.

„Noi suntem parteneri. Acţiunea se desfăşoară până luni inclusiv, a fost avizată în Comisia de ordine publică de la nivelul Primăriei Timişoara. Primăria este partener în această acţiune prin care se acordă consultaţii oftalmologice gratuite populaţiei. Se plăteşte o taxă pentru ocuparea domeniului public şi firma are şi contract cu Pieţele (n.r. – SC Pieţe SA)”, ne-au declarat reprezentanţii Direcţiei de Comunicare a Primăriei Timişoara.36Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor