Timisenii vor putea plati, peste cateva zile, taxele la Trezorerie cu cardul bancar

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
Timisenii vor putea plati, peste cateva zile, taxele la Trezorerie cu cardul bancar
© Tion: Timisenii vor putea plati, peste cateva zile, taxele la Trezorerie cu cardul bancar
În câteva zile, la unităţile Trezoreriei din judeţul Timiş, se vor putea efectua primele plăţi cu cardul bancar. Pe data de 5 iulie, în Monitorul Oficial a fost publicat un ordin al Ministerului Finanţelor Publice prin care au fost stabilite peste 50 de taxe, impozite şi contribuţii pentru care se vor putea efectua plăţi nu doar cu geanta de bani după tine ci şi cu cardul, vizate fiind persoanele fizice.

Finanţele intră în sfârşit în lumea civilizată. Chiar dacă parţial, deocamdată. Un număr de peste 50 de taxe, impozite şi contribuţii la buget au fost menţionate în Ordinul Ministerului Finanţelor Publice numărul 943 din 2016, care stabileşte ce se va putea plăti începând cu perioada viitoare, la ghişee, cu cardul bancar. Deşi suntem în anul 2016, până acum la aceste ghişee ale Trezoreriei nu se putea plăti decât cu numerar, oamenii veneau cu grămada de monede pentru a se achita de datorii. Ordinul menţionat a fost publicat pe data de 5 iulie în Monitorul Oficial. Sunt un număr de peste 50 de taxe şi impozite de acest tip care au fost incluse în lista publicată.

Timişul, printre primii beneficiari

Stabilirea acordurilor pentru introducerea acestui tip de plată cu cardul la ghişee se face la nivel de regiune, pentru fiecare zonă a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, a anunţat ministrul Finanţelor, Anca Dragu. Pentru noi, vestea bună este că în Timiş introducerea sistemului este cea mai avansată.

„În acest moment au fost semnate contractele și se achiziționează POS în două județe, în Galați și Timiș, și e o chestiune de două-trei zile până când într-adevăr ele vor fi efectiv operaționale. Achiziția aceasta pentru acest serviciu pentru plata cu cardul s-a făcut diferențiat pe fiecare regiune a ANAF. Practic Galați și Timiș au fost cele mai avansate”, a declarat Anca Dragu.

Afirmaţiile ministrului ne-au fost confirmate de surse din cadrul Direcţiei de Finanţe Timiş. În acest moment se instalează POS-urile, cititoarele de carduri, urmează câteva zile de testări şi punerea efectivă în funcţiune a sistemului.

Pe lista plăților care se vor putea face cu cardul sunt incluse impozitul pe venitul din activităţi independente, venituri din cedarea folosinţei bunurilor, dar şi plata amenzilor date de diversele autorităţi.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor