Timisenii au incheiat anul 2016 cu restante mai mici la creditele bancare

De Marcel Hoster
Timisenii au incheiat anul 2016 cu restante mai mici la creditele bancare
Valoarea ratelor neplătite la timp de clienţii băncilor din Timiş a scăzut, atât la creditele acordate în lei, cât şi la cele în valută. De asemenea, se observă orientarea finanţărilor spre cele în moneda naţională.

Clienţii băncilor cu sucursale în Timiş au devenit în cursul anului 2016 mai serioşi. Datele oficiale arată că volumul restanţelor existente la credite a scăzut. Astfel, la finalul anului 2016 la finanţările acordate în moneda naţională restanţele erau în valoare de 224 milioane de lei, faţă de 346 milioane de lei în luna ianuarie a anului precedent. Situaţia s-a îmbunătăţit şi în privința restanţelor existente la creditările semnate în alte valute. Aici la finalul lui 2016 erau restanţe de 545 milioane lei, echivalent în monedă naţională, faţă de 712 milioane de lei în luna ianuarie 2016.

O altă tendinţă care se observă este orientarea către creditele acordate în lei. Într-un an de zile valoarea creditelor în lei a ajuns la 5, 2 miliarde de lei, faţă de 4,3 miliarde la începutul anului. La cele în valută a avut loc o scădere, de la 4,9 la 4,4 miliarde de lei. Prin orientarea finanţărilor spre cele în moneda naţională se elimină problemele legate de riscul valutar, fiind astfel evitate situaţiile neplăcute asemănătoare cu cele existente pentru clienţii care au contractat credite în franci elveţieni. Orientarea finanţărilor spre creditele în lei se observă şi la cele pentru locuinţe, după ani buni în care astfel de credite erau oferite de bănci în alte valute, acum valoarea celor în lei este mai mare decât cele în alte valute: 1,7 miliarde faţă de 1,6 milarde de lei.

r0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !