Tensiuni politice la societatile primariei. PSD acuza arogantele lui Catalin Iapa, consilierul personal al primarului Robu

De Roxana Deaconescu
18Comentarii
Tensiuni politice la societatile primariei. PSD acuza arogantele lui Catalin Iapa, consilierul personal al primarului Robu
© Foto: Tion
Se încing spiritele la toate societățile din subordinea Primăriei Timișoara. După STPT și Piețe S.A., a venit și rândul scandalului la Horticultura. Social-democrații îi acuză pe liberali că au perturbat o ședință AGA prin vocea lui Cătălin Iapă, consilier personal al primarului Nicolae Robu, care nu avea ce să caute acolo. Ce spune Iapă? Că a fost invitat.


Social-democrații îi aduc acuzații grave consilierului personal al primarului Nicolae Robu. Ei spun că tânărul consilier Cătălin Iapă a intrat în ședința Adunării Generale a Acționarilor, formată din consilieri locali, foarte arogant, cu scopul de a înlocui unii membri în Consiliul de administrație al Horticultura.

Reprezentanții PSD Timișoara povestesc că luni, conform ordinii de zi a AGA Horticultura, ar fi trebuit să fie aprobată prelungirea mandatelor membrilor Consiliului de administrație, pe o perioadă de maximum patru luni, conform „legislației speciale”.

„Din păcate, ședința NU s-a putut desfășura într-un mod civilizat și transparent, deoarece a apărut și un intrus, respectiv consilierul primarului Nicolae Robu, Cătălin Iapă, care a disturbat permanent și intenționat desfășurarea ședinței. Obraznicul consilier al primarului a intervenit fără nici un drept (!!!) în ședință pentru înlocuirea unor membrii în consiliul de administrație al S.C. Horticultura S.A. Timișoara. Pe un ton ridicat și obraznic a pus presiune pe membrii PNL prezenți la ședință și a solicitat înlocuirea unor membri cu persoane necunoscute, persoane pentru care nici măcar nu avea documente de recomandare sau măcar un curriculum vitae al acestora”, transmit reprezentanții PSD Timișoara.

Mai mult, social-democrații povestesc că tânărul consilier s-ar fi răstit și la directorul societății, Andrei Drăgilă, căruia i-ar fi spus să tacă. Ei cred că tânărul Iapă a fost pus chiar de primarul Nicolae Robu să perturbeze ședința.

catalin-iapa-si-nicolae-robu-1

„În mod jignitor, Iapă i-a cerut chiar și directorului S.C. Horticultura S.A. Timișoara, Andrei Drăgilă (cu ani buni de experiență pe acest post de conducere) să «tacă» (!!!), atunci când acesta a încercat să își susțină un punct de vedere. Acest intrus a pus de fapt în practică instrucțiunile ilegale ale primarului Nicolae Robu transmise prin «bilețelul roz». Primarul Nicolae Robu, prin intermediul incapabilului consilier personal Cătălin Iapă, a ales să schimbe cu argumente politice unii membri din consiliul de administrație al societății. Deși membrii actuali au condus societatea cu rezultate economice pozitive timp de 4 ani, iar raportul administratorilor pentru 2017 a fost aprobat acum aproximativ 30 de zile chiar de către consilierii locali care sunt membrii AGA, incapabilul consilier al primarului, a impus adoptarea în ședința AGA înlocuirea unor membri ca fiind eficienți, cu niște iluștrii necunoscuți dar cu carnet de partid PNL”, au mai transmis reprezentanții PSD Timișoara.

Social-democrații s-au supărat și au părăsit ședința AGA și anunță că „nu doresc să ia parte la abuzurile primăriei condusă de Nicolae Robu și politizarea excesivă a societăților coordonate de PMT”.

„Din cauza acestui comportament managerial defectuos, cu politicieni fără pregătire profesională numiți în funcții de conducere, s-a ajuns la această situație critică când societăți ca și COLTERM sau STPT sunt în pragul falimentului. Ca o consecință a acestei politici, populația rămâne fără apă caldă la robinet iar transportul public este dezastruos”, au mai spus cei de la PSD Timișoara.

Cătălin Iapă: Am participat la ședințe în calitate de invitat

Consilierul personal al primarului, acuzat că disturbă ședințele de la societățile primăriei, a scris punctul lui de vedere pe Facebook. El a precizat din prima că la două dintre societăți a participat în calitate de invitat, dar nu a spus cine l-a invitat.

Mai mult, Cătălin Iapă spune că reprezentanții PSD au început să țipe la el…

„Luni au fost 3 ședințe ale Adunărilor Generale ale Acționarilor (AGA) la 3 societăți ale Consiliului Local Timișoara: SDM, Colterm și Horticultura. Am participat la ședințe în calitate de invitat, dar și în calitate de membru al Consiliului de Administrație la una dintre ele – la SDM. De când am intrat în sală domnul consilier local Idolu, de la PSD, a început să țipe, să mă întrebe ce caut în sală, să îmi spună să stau jos – nu am reacționat, gândindu-mă că poate are supărările lui. În timpul discuțiilor, domnul Idolu dezinforma membrii AGA cu privire la prevederile legii și atunci am intervenit să le spun că legea nu prevede aberațiile spuse de Idolu. În acel moment a ieșit din nou cu o reacție violentă țipând să nu mai intervin, că el are dreptate, culminând cu plecarea de la ședință comentând într-una și trântind ușa. Colega dumnealui de partid, doamna Luminița Țundrea a rămas în sală la toate cele 3 ședințe. La Horticultura s-a decis de către consilierii locali să se amâne ședința cu o săptămână”, a explicat Cătălin Iapă.

Tânărul consilier al primarului spune că și înțelege de unde vine supărarea PSD, de la faptul că unii dintre social democrați au participat la concursurile pentru consiliile de administrație și nu au reușit să promoveze.

„Eu înțeleg de unde vine supărarea celor de la PSD: câțiva dintre membrii lor de partid au participat la concursuri și le-au picat, chiar dacă în comisia de concurs era doamna consilier local PSD Gabriela Popovici. Și am mai văzut că sunt foarte supărați că nu mai e Goia director la RATT, iar de când a venit noua conducere lucrurile încep să meargă spre bine, lucru care îi deranjează – sunt deranjați de orice merge bine în Timișoara. Chiar consilierul local Idolu a spus, indirect, joi în conferința de presă că va contesta schimbarea lui Goia de la RATT. Gândindu-mă la faptul că PSD consideră Guvernul Dăncilă competent, în frunte cu doamna prim-ministru, sau pe Goia manager competent sau pe cei care pică examene, îmi dau seama că ei au alte înțelesuri asupra termenului de competență”, a mai precizat Iapă.18Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor