Teatrul Merlin incepe sirul spectacolelor dedicate Centenarului Marii Uniri

De A. M. A.
1Comentariu
Teatrul Merlin incepe sirul spectacolelor dedicate Centenarului Marii Uniri
© Foto: Facebook/Teatrul Merlin
Teatrul pentru Copii și Tineret Merlin dedică noua premieră „Făt-Frumos din lacrimă”, de Mihai Eminescu, Centenarului Marii Uniri.

Spectacolul va avea avanpremiera în 19 martie, la ora 18:00, în 20 aprilie, tot de la ora 18:00 având loc premiera piesei.

Tânărul regizor, Alexandru Mihaescu, pune în scenă pentru prima oară un spectacol de teatru de animație, el fiind și cel care adaptează acest text pentru scenă.

„Basmul lui M. Eminescu, Făt-Frumos din lacrimă, pretinde o montare pe măsură, într-un limbaj vizual și ludic specific teatrului. Astfel, scenele dinamice, de călătorie, de dialog sau de luptă alternează cu scenele onirice sau cu cele în care sunt prezente păpuși și jocul de umbre, într-o formă elegantă, dar și distractivă”, declară reprezentanții teatrului.

„În contextul influențelor romantice, cel mai pregnant este impulsul transmis individului că trebuie să plece mereu în căutare de unul singur, în mintea sa, în vise sau în lume și că trebuie să lupte eroic cu stihiile și atunci e posibil să își descopere, până la urmă, sinele și ceea ce iubește. În același timp însă va fi ușor de observat cum tipul eroului nocturn Făt-Frumos este ajutat la fiecare pas, este inițiat de cei pe care-i întâlnește într-o lume mult mai complexă decât se aștepta să întâlnească, o lume miraculoasă, unde voinicia nu mai este de ajuns și numai astfel, privind cu deschidere, cu mirare, și fiind atent la lecțiile primite poate ajunge pe deplin la maturitate”, afirmă Alexandru Mihaescu.

Spectacolul este dedicat copiilor peste 6 ani și durează o oră. Scenografia este semnată de Bajko Attila, costumele de Cristina Milea, muzica de Rebeka Adam, iar din distribuție fac parte: Radu Popescu, Cristian Brătoiu, Mădălina Ghițescu Petre, Laurențiu Pleșa, Raluca Grumăzescu, Ștefan Roman, Maria Gornic, Mădălina Toderaș, Marko Adzic, Luana Uncruțiu și Octavia Petrișor.

 



1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor