Taxa de tranzit ramane in vigoare si in 2015 la Timisoara, dar n-a platit-o nimeni in 2014!

De A.S.
5Comentarii
Taxa de tranzit ramane in vigoare si in 2015 la Timisoara, dar n-a platit-o nimeni in 2014!
© TION: Taxa de tranzit ramane in vigoare si in 2015 la Timisoara, dar n-a platit-o nimeni in 2014!
Celebra taxă de tranzit pentru autovehiculele de transport marfă peste 7,5 tone a intrat în vigoare în anul 2014 la Timişoara, după mai multe încercări ale autorităţilor locale de a introduce o astfel de taxă pentru a descuraja trecerea maşinilor de mare tonaj prin oraş şi pentru a pune presiune pe guvernanţi să realizeze şoseaua de centură, din care avem doar un mic tronson la ora actuală. Până acum n-a plătit-o nimeni, dar au fost aplicate câteva amenzi pentru tranzitarea oraşului pe alte trasee decât cel permis…

Conform variantei aprobate în cele din urmă de aleşii locali timişoreni, taxa de tranzit, în valoare de 200 de lei pentru fiecare tranzitare, ar trebui să fie plătită de cei cu autovehicule de transport marfă peste 7,5 tone care traversează municipiul Timişoara când ar putea să nu treacă prin oraş pentru a ajunge la destinaţie, folosind tronsonul de şosea de centură existent la ora actuală.

Printr-o hotărâre de consiliu local din 2013 s-a stabilit ca cei 200 de lei să fie achitaţi practic de către transportatorii care tranzitează Timişoara pe traseul str. Gheorghe Adam (de la intersecţia cu Calea Dorobanţilor) – str. Avram Imbroane – str. Aristide Demetriade – str. Divizia 9 Cavalerie – str. Amurgului şi retur.

„Ruta ocolitoare pe acest tronson este următoarea: Calea Dorobanţilor (de la intersecţia cu str. Gheorghe Adam) – DN 6km 550+060 – centura de nord – Calea Aradului (pana la intersecţia cu str. Amurgului) şi retur. Tranzitul reprezintă trecerea vehiculelor care transportă marfa pe teritoriul Timişoarei fără alte staţionări decât cele strict necesare pentru schimbarea direcţiei. Nu sunt în tranzit vehiculele care aduc/ preiau marfa în/ din Timişoara”, potrivit HCL 638/2013 privind procedura de administrare a taxei de tranzit.

Şeful Direcţiei Fiscale a Municipiului Timişoara, Adrian Bodo, spune că până acum nu a fost niciun plătitor, în 2014, dar că scopul introducerii acestei taxe a fost descurajarea tranzitării oraşului de către transportatorii care au o alternativă.

Poliţiştii locali au împărţit totuşi câteva amenzi, în cursul anului trecut, pentru nerespectarea respectivei hotărâri de consiliu local.

Poliţia Locală a aplicat 12 sancţiuni pentru nerespectarea HCL 638/2013 privind procedura de administrare a taxei de tranzit în 2014.

Tranzitarea municipiului Timişoara fără achitarea taxei se sancţionează cu amendă de 2.500 de lei.

 5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor