Taranistii spun ca Podul Michelangelo nu a fost reabilitat si ca se poate intampla o catastrofa

De A.S.
Reactualizat la:
7Comentarii
Taranistii spun ca Podul Michelangelo nu a fost reabilitat si ca se poate intampla o catastrofa
© TION - Taranistii spun ca Podul Michelangelo nu a fost reabilitat si ca se poate intampla o catastrofa
Deşi reabilitarea Podului Michelangelo din Timişoara este cuprinsă în proiectul pe fonduri europene care prevede şi amenajarea pasajului subteran din zonă, liderii PNŢCD Timiş susţin că podul nu a fost de fapt reabilitat, ba chiar că există riscul… să se întâmple oricând o catastrofă. Ţărăniştii afirmă că au discutat cu specialistul care a realizat prima expertiză a Podului Michelangelo înainte să înceapă proiectul şi că, după ce au văzut cum se prezintă lucrurile sub pod, se tem să mai circule cu maşina pe acolo. Autorităţile locale spun… că sunt fabulaţii şi că nu există niciun motiv de îngrijorare.

Acuzele vin din partea preşedintelui PNŢCD Timişoara, Ciprian Mihok. Ţărănistul spune că din declaraţiile primarului Nicolae Robu a înţeles că Podul Michelangelo ar fi fost deja reabilitat şi că de fapt nu este aşa.

„Cu ajutorul unor experţi în construcţii am aprofundat subiectul. Am preluat o declaraţie a domnului primar din 12 decembrie, reluată ulterior, care spune că a fost reabilitat podul, la timpul trecut. Am cerut părerea unuia dintre cei mai buni experţi în structuri de rezistenţă şi poduri de beton, care a şi realizat la începutul anului 2010 expertiza acestui pod, pentru proiect, domnul conf. dr. inginer Adrian Bota. În raport cu momentul expertizei din 2010, degradările s-au amplificat considerabil, se pare că o influenţă negativă a avut şi prezenţa unor conducte de apă. Conducta de apă a fost mutată în spatele aparatelor de reazem, corodează în continuare aceste piese de susţinere. Din punctul meu de vedere, revenind la declaraţia dl Robu, este o minciună. Doar o parte a podului, cea din mijloc, a fost ridicată şi s-au înlocuit sistemele de reazem, în părţile laterale nu s-a intervenit. Degradările mari impun înlocuirea acestor piese (…) După ce se aşterne calea de rulare operaţiunea va deveni şi mai greoaie. De când au început lucrările dl conferenţiar nu a fost solicitat să-şi spună punctul de vedere, deşi a făcut expertiza iniţială, pe baza concluziilor sale proiectantul a luat nişte decizii”, a declarat, miercuri, Mihok.

Mai mult, ţărănistul, care a prezentat şi mai multe fotografii pentru a arăta cum se prezintă situaţia sub pod, spune că problema Podului Michelangelo este una foarte gravă şi că există riscul să se petreacă oricând o catastrofă.

„Sunt un cetăţean extrem de îngrijorat, căruia îi este frică să mai circule cu autoturismul pe acest pod. În mai multe declaraţii, dl primar Nicolae Robu şi dl viceprimar Dan Diaconu au spus că podul a fost reabilitat. Poate că au fost induşi în eroare, pentru că informaţiile lor au fost furnizate de domnul director de la Direcţia Tehnică, Chiş Culiţă. Culiţă Chiş e principalul vinovat, vorbim aici de un om care prin neglijenţa lui poate produce pierderi de vieţi. Expertul ne-a spus că sistemele de reazem sunt vitale. Podul nu este reabilitat”, a conchis Mihok.

De cealaltă parte, viceprimarul Dan Diaconu spune că Podul Michelangelo a fost reabilitat şi că Mihok nu face decât să lanseze „bombe de presă”.

„Evident că a fost reabilitat. Sunt expertize tehnice pe fiecare sistem de reazem, sunt acte semnate, avem o tonă de acte şi de dovezi. Respectivele poze sunt cu aparatele de reazem de pe pile şi culee, pentru care în expertiza tehnică şi în proiect se prevede curăţarea, lucrări care se realizează după finalizarea hidroizlolaţiei podului. Asta apare şi în expertiza tehnică a domnului Bota şi în proiect, am discutat şi cu domnul Bota. Acum degeaba le curăţăm, trebuie făcută hidroizolaţia. Celelalte sisteme au fost reabilitate conform proiectului odată cu ridicarea tablierului podului. Durata de viaţă a acestor tipuri de reazeme reabilitate e mai mare decât cea a celor noi de neopren, potrivit experţilor. Nu au fost înlocuite pentru că în urma expertizei tehnice a rezultat soluţia reabilitării. S-au scos şi s-au expertizat. Informaţiile de tipul acesta alarmist nu sunt decât bombe de presă, dar cei care le lansează trebuie să aducă şi dovezi”, susţine Diaconu.

 7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor