Sute de persoane vor beneficia de sprijin pentru dezvoltarea afacerilor

De Marcel Hoster
Sute de persoane vor beneficia de sprijin pentru dezvoltarea afacerilor
© Tion: Sute de persoane vor beneficia de sprijin pentru dezvoltarea afacerilor
Tinerii din zona de vest a României care doresc să-și dezvolte spiritul antreprenorial pot beneficia de un proiect finanțat din fonduri europene în valoare de peste opt milioane de lei. Este vizată atragerea la pregătire a 600 de persoane.

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în calitate de partener și Universitatea de Vest din Timișoara, partener coordonator, anunță începerea Proiectului „Start Smart – stimularea spiritului antreprenorial în rândul tinerilor din regiunea de vest”. Obiectivul general al acestuia este stimularea și susținerea inițiativei antreprenoriale a populației urbane din Regiunea Vest, în scopul sporirii ratei de ocupare și dezvoltării mediului de afaceri regional.

Proiectul urmărește crearea și dezvoltarea a 36 de afaceri cu potențial ridicat în materie de autosustenabilitate și dezvoltare, în cele 4 județe din aria de acoperire, din care minim 2 în fiecare județ, asigurând pe această cale ocuparea antreprenorilor, dar și crearea de locuri de muncă pentru populația locală.

Activitățile proiectului urmăresc includerea în program a 600 de persoane din Regiunea de Vest, care vor fi informate în vederea stimulării spiritului și inițiativei antreprenoriale. De asemenea, 300 de persoane din Regiunea de Vest, din care minim 20 cu reședința sau domiciliul în fiecare județ al regiunii, vor beneficia de sprijin în formare antreprenorială, 36 de beneficiari de pregătire practică/stagii de practică în întreprindere, 36 de beneficiari de servicii integrate de consiliere, consultanță și mentorat. Totodată, se dorește includerea în proiect a 36 de IMM-uri non-agricole înființate în mediul urban din Regiunea de Vest, din care minim 2 în fiecare județ, cu minim 2 locuri de muncă nou create.

Valoarea totală a proiectului este de 8.89 milioane de lei, din care 8.84 milioane lei contribuția Uniunii Europene. Durata de implementare este de 36 de luni, în perioada 11.01.2018 – 10.01.2021. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !