Sute de elevi din Timis dau ultimele probe de competente ale Bacalaureatului de toamna

De Adrian Panduru
Sute de elevi din Timis dau ultimele probe de competente ale Bacalaureatului de toamna
© TION: Sute de elevi din Timis dau ultimele probe de competente ale Bacalaureatului de toamna
Bacalaureatul de toamnă continuă în Timiș. După ce elevii au trecut peste probele de competențe la Limba Română și Limba Maternă, acum este timpul probelor de competențe lingvistice într-o limbă de circulație internațională și a ultimei probe înaintea examenelor scrise – cea de evaluare a competențelor digitale. Sute de elevi sunt înscriși la aceste probe.

Calendarul realizat de Ministerul Educației dă libertate școlilor să organizeze probele într-un anumit interval, în funcție de numărul de elevi. Astfel, practic, ultimele două probe de competențe se întrepătrund ca și perioadă de desfășurare. Este vorba de perioada 17-19 august 2016, când se dă evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C și 18-19 august 2016: evaluarea competenţelor digitale – proba D. În Timiș, elevii susțin joi prima probă menționată, iar vineri, majoritatea, a doua, urmând ca de luni să înceapă examenele scrise.

Astfel, în Timiș, la proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională s-au înscris 237 de candidați – 210 dintre aceștia dau examen la Engleză, 24 la Franceză, un elev dă examen la Germană și doi candidați la Italiană.

La proba de evaluare a comptențelor digitale s-au înscris 229 de candidați.

Calendarul probelor scrise la BAC:

22 august 2016: Limba şi literatura română – proba E)a) – proba scrisă

23 august 2016: Limba şi literatura maternă – proba E)b) – probă scrisă

24 august 2016: Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – probă scrisă

26 august 2016: Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – probă scrisă

29 august 2016: Afişarea rezultatelor (până la ora 16.00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16.00 – 20.00)

30-31 august 2016: Rezolvarea contestaţiilor

1 septembrie 2016: Afişarea rezultatelor finale

La solicitarea comisiilor de bacalaureat judeţene sau din proprie iniţiativă, Comisia Naţională de Bacalaureat poate aproba în situații excepționale prelungirea perioadelor de susţinere a probelor de evaluare a competenţelor digitale sau lingvistice, de evaluare a lucrărilor scrise ori de afișare a rezultatelor, precum și reducerea perioadei de afișare a rezultatelor.

Articole pe aceeași temă:

Incepe Bacalaureatul de toamna. Peste 1.400 de candidati din Timis, in focul examenelor

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor