Suporterii timisoreni iau atitudine: manipularile politice nu isi au locul langa culorile alb-violete

De M. Hoster
1Comentariu
Suporterii timisoreni iau atitudine: manipularile politice nu isi au locul langa culorile alb-violete
Suporterii timisoreni iau atitudine: manipularile politice nu isi au locul langa culorile alb-violete
Ieşirile lui Marian Iancu din ultimele zile, în care principalul acţionar al celor de la FC Politehnica atacă actuala conducere a Primăriei Timişoara şi susţine un alt candidat, în numele binelui pentru culorile alb-violete, dar şi jocurile de-a cumpărarea clubului de autorităţi sunt aspru combătute de Druckeria, organizaţia suporterilor timişoreni. „Respingem cu fermitate orice încercare de manipulare politică a culorilor alb şi violet”, au anunţat fanii echipei de fotbal!

„Toată comunitatea polistă asistă neputincioasă de câteva luni la pregătirile sinistre de înmormântare ale echipei fanion a Banatului, sub oblăduirea nepăsătoare a conducerii clubului şi a scamatorismului politic atotprezent. Prea mulţi vulturi pleşuvi au început să se perinde deasupra muribundei Poli pretinzând că le pasă de soarta echipei, când de fapt singurul lucru de care le pasă sunt punctele politice şi propria imagine”, au anunţat cei de la Druckeria, prin intermediul unui comunicat.

Membrii organizaţiei nu contestă sub nicio formă dreptul fiecărui simpatizant al echipei fanion a Banatului de a vota un anumit candidat, dar consideră total de neacceptat folosirea culorilor alb-violete pentru promovarea unui om politic. „Fiecare om, fie el suporter sau nu, este liber să voteze la alegeri ce partid sau candidat vrea, dar noi, comunitatea polistă, respingem cu fermitate orice încercare de manipulare politică a culorilor alb şi violet. Sub masca interesului pentru Poli am auzit zeci de promisiuni, dar nici un lucru concret. Echipa noastră se stinge în timp ce patronatul clubului încearcă să ne înregimenteze politic, după ce a gestionat catastrofal situaţia de la club. Nu vrem să facem jocul politic al nimănui şi nu dorim să ne lăsăm manipulaţi în nici un fel. Fiecare ajutor va fi binevenit, fiecare faptă concretă (fără specule, promisiuni şi vorbe goale de care ne-am săturat de mult) va fi salutată, dar orice încercare de manipulare a noastră va fi sancţionată cu fermitate”, au mai anunţat cei de la Druckeria.

„Noi reprezentăm o entitate pasională, marcată de un patriotism local activ, în cazul de faţă transpus în dragostea necondiţionată faţă de Poli Timişoara, proiecţia în plan sportiv a spiritului Banatului, şi nu permitem nimănui, nici conducerii clubului, nici autorităţilor actuale sau viitoare, să ne târască într-o mocirlă politică şi bălăcăreală care ne-ar dezonora ca oameni şi bănăţeni”, se mai spune în comunicat.

Poli Timişoara nu va fi niciodată monedă de schimb pe plan politic, mai spun suporterii timişoreni. „În concluzie, nu suntem de acord ca Poli să devină monedă de schimb pe piaţa necurată a politicii de orice fel, folosită pentru şantajarea emoţională a suporterilor. Îi îndemnăm pe toţi cei care sunt implicaţi în deciderea soartei echipei noastre dragi la decenţă şi bun-simţ, nedorind să ne transformăm dintr-un simbol într-o marfă politică ieftină şi perisabilă”, au încheiat anunţul cei de la Druckeria.

Membrii Druckeria raman pesimisti: negocierile dintre Iancu si autoritati bat pasul pe loc

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor