Succes pentru un profesor universitar timisorean. El va studia in America dupa ce a primit o bursa

De Marcel Hoster
5Comentarii
Succes pentru un profesor universitar timisorean. El va studia in America dupa ce a primit o bursa
© Tion: Succes pentru un profesor universitar timisorean
Un profesor timișorean va studia în America și va lucra la un studiu care va ajuta la dezvoltarea microsistemelor electro-mecanice, a aparaturii medicale miniaturizate și la optimizarea fuselajelor aeronavelor pentru zborul la altitudini mari.

Victor Ambruș, lector la Facultatea de Fizică a Universității de Vest din Timișoara, a câștigat o bursă Fulbright Senior, în domeniul Fizicii Matematice, el va urma un stagiu de cercetare în Statele Unite, la Universitatea Old Dominion din Norfolk, Virgina. Studiul său se va concentra pe curgerea gazelor rarefiate prin microcanale. De altfel, lect. dr. Ambruș predă fizica fluidelor la UVT.

Cercetarea sa are o aplicabilitate importantă, cu impact, de exemplu, în dezvoltarea micro-sistemelor electro-mecanice (MEMS, micro-electromechanical systems), a aparaturii medicale miniaturizate, precum și în optimizarea fuselajelor pentru zborul la altitudini mari.

Ambruș spune că programul Fulbright oferă oportunitatea de a avansa cunoașterea și înțelegerea domeniului curgerii gazelor rarefiate și de a crea punți între mediul academic românesc și cel al SUA.

„Mulțumesc comisiei Fulbright Româno-Americane pentru oportunitatea și onoarea de a desfășura un stagiu de cercetare postdoctorală într-un colectiv prestigios al unei universități din SUA, în calitate de «Fulbrighter». De asemenea, mulțumesc colegilor și colaboratorilor mei pentru ajutor și pentru sprijinirea candidaturii mele.”, spune profesorul UVT.

Programul Fulbright reprezintă cel mai important program de schimburi științifice, culturale și educaționale derulat între România și Statele Unite ale Americii.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor