Studentii de la Thespis fac revolutie! Evenimentele din 1989, celebrate printr-o saptamana de teatru

De S.B
Reactualizat la:
Studentii de la Thespis fac revolutie! Evenimentele din 1989, celebrate printr-o saptamana de teatru
© TION: Studentii de la Thespis fac revolutie! Evenimentele din 1989, celebrate printr-o saptamana de teatru
Trupa de teatru studențesc Thespis din cadrul Casei de Cultură a Studenților din Timișoara va celebra așa cum se cuvine cei 25 de ani de la începerea Revoluției. Locuitorii orașului de pe Bega sunt așteptați să ia parte la cea de-a XXI-a ediție a festivalului „Săptămâna de teatru Diogene V. Bihoi”, eveniment din cadrul căruia nu vor lipsi reprezentații artistice precum concerte acustice sau expoziții de fotografie dedicate Revoluției.


Festivalul va avea loc în perioada 16 – 22 decembrie, la Casa Studenților din Timișoara. În fiecare seară se va juca câte un alt spectacol de teatru diferit, fie că e vorba de comedie, dramă sau farsă absurdă. De asemenea, în cadrul evenimentului există și o expoziție permanentă cu fotografii din zilele Revoluției de la Timișoara. Tot la festival vizitatorii vor putea să participe la un atelier susținut de actorul Silviu Văcărescu sau la un concert acustic, care îl va avea în prim-plan pe Bogdan Racz.

„Această săptămână de teatru încurajează libertatea de expresie, propunând, prin spectacolele prezentate, un tablou viu al creaţiei teatrale studenţeşti timişorene. În 1994, situaţia socio-politică post-decembristă din România l-a determinat pe Lelu Bihoi, mentorul Thespis, să iniţieze o săptămână de teatru care să reamintească idealurile Revoluţiei timişorene şi care să pună o oglindă în faţa unei societăţi debusolate. Săptămâna de teatru se numea Săptămâna teatrului politic 16 – 22 decembrie. După dispariţia lui Lelu, această săptămână se numeşte, în memoria sa şi a crezurilor sale, Săptămâna de teatru Diogene V. Bihoi. Cu atât mai mult acum, la 25 de ani de la Revoluţie, sperăm ca oamenii să nu fi uitat pentru ce au dispărut acei tineri în decembrie 1989. Spectacolele din această săptămână de teatru reprezintă un omagiu adus acelor martiri care ne-au dat posibilitatea să ne exprimăm liber, în viaţă şi pe scenă”, susține actorul Adrian Korek, coordonatoul trupei Thepsis.

Cei care vor să participe la evenimentele puse la cale în cadrul festivalului sunt așteptați în studioul Thepsis „Diogene Bihoi”, aflat la etajul II al Casei Studenților. Intrarea la toate reprezentațiile artistice este liberă.

PROGRAM

marți, 16 decembrie
ora 18.30, expoziţie foto „Revoluţia ’89 în fotograme”
ora 19.00, „Douãzecişicinci” spectacol cu mască de Salahhé

miercuri, 17 decembrie
ora 19.00 „Iona” de Marin Sorescu

joi, 18 decembrie
ora 20.30: „Monoloagele V” după Eve Ensler

vineri, 19 decembrie
ora 19.00: „137 de elefanţi” de George Ştefan

sâmbătă, 20 decembrie
ora 19.00: „Măicuţa Maria Ignatius explică totul” de Cristopher Durang

duminică, 21 decembrie
ora19.00: „Criză de identitate” de Cristopher Durang

luni, 22 decembrie
ora 19.00: Premieră „Homo Homini Lupus sau Adevărata poveste a Scufiţei Roşii” de Diogene V. Bihoi
ora 20.00: Concert acustic Bogdan Racz & friends
ora 21.00: Premiile „Diogene” 20140Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor