Strugurii si vinul de calitate au la baza butasii de vie de calitate (P)

De M. Hoster
Strugurii si vinul de calitate au la baza butasii de vie de calitate (P)
Un vin bun pleacă întotdeauna din vie. De la butaşul de soi plantat într-un sol corespunzător, îngrijit cum trebuie până ajunge pe rod. La fel, plăcerea unui bob de strugure consumat la masă, aromat, gustos, porneşte de la un soi de strugure ales cu grijă şi îngrijit profesional.


Pe plaiurile României se cultivă viţă de vie de mii de ani. Dacii au avut vinul în mijlocul culturii lor, dar romanii au „rafinat” această cultură atunci când au sosit pe aceste meleaguri.

De atunci lucrurile s-au „rafinat”, iar cultivarea viţei de vie a devenit o ştiinţă î adevăratul sens al cuvântului. Viticultura este știința care studiază particularitățile agrobiologice ale viței de vie, în vederea satisfacerii lor, prin elaborarea și perfecționarea continuă a tehnologiilor de cultură, în scopul obținerii de recolte mari, relativ constante, de calitate superioară și eficiente în același timp.

Aceasta se ocupă de cultivarea viței de vie pentru obținerea strugurilor. Denumirea de viticultură provine din limba latină: „vitis” – viță de vie; „cultura” – cultivare, îngrijire. Din struguri se produc sucuri, vinuri, spumante, divinuri, alte produse alcoolice, stafide, industria alimentară.

Pentru a obţine o producţie de calitate, cu struguri de calitate, aveţi nevoie de tot ceea ce este mai bun pentru via dumneavoastră. La Timişoara acestea se pot obţine la societatea Soarele din Vest.

Aceasta oferă celor interesaţi cele mai bune produse profesionale de specialitate, provenind din Italia: butaşi viţă de vie şi sisteme de susţinere pentru viţă de vie, care prin programul de reconversie a viţei de vie oferă la clienți și plantații ”La cheie”. Dar cel mai important produs comercializat este reprezentat de butaşii de viţă de vie altoita. Aceştia provin de la cea mai mare pepinieră de butaşi de vie altoită din lume, italienii de la Vivai Cooperativi Rauscedo. Aceasta vinde aproximativ peste 60 milioane de butaşi viţă de vie altoiţi pe an, de care beneficiază 30 000 de podgorii din 35 de ţări ale lumii. Oferta este mai mult decât cuprinzătoare: 4000 de soiuri/clone butaşi viţă de vie de varietăţi internaţionale. Sunt soiuri italiene, spaniole, portugheze, greci, chiar şi româneşti. Întreaga gamă de butaşi oferiţi este cu proveniență certificată, fiind vorba de butaşi altoiţi, la client aceştia ajungând protejaţi cu pământ şi ambalaţi în cutii. Se comercializează o gamă extrem de largă de butaşi de vie: struguri albi sau roşii, pentru masă şi vin, chiar şi soiuri cu bobul fără sâmburi

Pe lângă butaşi, societatea Soarele din Vest mai oferă şi întreaga gamă de produse aferente creşterii viei: şpalieri şi sârmă pentru legat vie, protecţii pentru butaşi, ancore şi tutori.

Toate produsele sunt disponibile în magazinul al societății pe strada Maramureș n.2 si online, la adresa www.butasivitadevie.ro.
Regulament de plasare a anunturilor