Strada Versului intra in santier abia la primavara. Se cauta constructor, cu peste 700.000 de euro

De Roxana Deaconescu
4Comentarii
Strada Versului intra in santier abia la primavara. Se cauta constructor, cu peste 700.000 de euro
© Tion: Strada Versului intra in santier abia la primavara
Se discută de multă vreme despre reabilitarea străzii Versului și amenajarea unor locuri de parcare, trotuare și piste de biciclete decente pe această stradă. Există proiect, există studiu de fezabilitate, iar reprezentanții primăriei au decis să caute în sfârșit și un constructor, pentru a se putea apuca efectiv de lucrări.

După reabilitare, strada Versului va avea două benzi de circulație cu asfalt ca-n palmă, trotuare noi, piste de biciclete, parcări și spații verzi. E nevoie de aproape 750.000 de euro, arată estimările specialiștilor.

Strada Versului face legătura dintre Parcul Pădurice și Cartierul Calea Martirilor. Potrivit autorităților locale, este nevoie de o investiție serioasă acolo, pentru că artera este una dintre cele mai mari străzi producătoare de noroi și praf.

Reprezentanții primăriei au demarat în cele din urmă licitația pentru găsirea unei firme care să facă lucrările de proiectare și execuție de pe strada Versului.

„Contractul cuprinde proiectarea și execuția aferentă obiectivului de investiție Sistematizare strada Versului din Timișoara. Ofertanții au obligația elaborării documentației tehnico-economice aferentă obiectivului, în maximum două luni de la emiterea ordinului de începere. Documentația tehnico-economică va cuprinde: amenajare carosabil cu 2 benzi de circulație, amenajare locuri de parcare, amenajare trotuare și piste de biciclete de ambele părți ale carosabilului, amenajare spații verzi. Lucrările vor fi realizate în maximum patru luni de la ordinul de începere al lucrărilor, care se va emite numai după obținerea Autorizației de Construire, conform cerințelor din caietul de sarcini”, se arată în invitația de participare la licitație.

Consilierii locali au alocat deja banii necesari, din bugetul local, încă din luna mai a acestui an. Este vorba despre o sumă de 2.830.565 de lei, fără TVA, adică puțin peste 750.000 de euro, cu tot cu TVA, din care proiectarea costă aproape 43.000 de lei, iar 2,8 milioane de lei costă lucrările efective.

Va câștiga firma care va depune oferta cu prețul cel mai scăzut, până în 7 noiembrie, la ora 15. Ofertele sunt valabile 120 de zile, deci, cel mai probabil, ținând cont de termenele impuse, strada Versului va intra în șantier abia în primăvara anului viitor.

Articole pe aceeași temă:

O strada din Timisoara va fi asfaltata cu aproape 900.000 de euro4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor