O strada din Timisoara va fi asfaltata cu aproape 900.000 de euro

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:
29Comentarii
O strada din Timisoara va fi asfaltata cu aproape 900.000 de euro
© Tion> O strada din Soarelui va fi asfaltata cu aproape 900.000 de euro
Se pregătește un nou șantier în sud-estul Timișoarei. Autoritățile locale se laudă de câteva luni bune că modernizează strada Versului. Potrivit studiului de fezabilitate, lucrările sunt estimate la aproape 900.000 de euro și ar urma să înceapă în această vară.

Consilierii locali vor aproba, vineri, în ultima ședință de consiliu din acest mandat, studiul de fezabilitate pentru obiectivul de investiții „Sistematizare strada Versului”, întocmit de firma Drum Proiectconsult SRL. Următorul pas este elaborarea Proiectului Tehnic și a Documentației de execuție.

„Traseul studiat are ca origine strada Mareșal Constantin Prezan. Este condus spre nord spre str. Martir Ioan Stanciu, unde se intersectează cu aceasta, precum și cu Aleea Sănătății. Strada Versului va continua din acest punct până la aleea carosabilă, cuprinsă între Grădinița nr. 11 și blocurile de locuințe. În cadrul acestui proiect este cuprinsă și Aleea Sănătății, de la intersecția cu str. Versului, respectiv str. Martir Ioan Stanciu până la intersecția cu Aleea Cristalului”, se arată în referatul ce însoțește proiectul de hotărâre.

Strada Versului delimitează Parcul Pădurice de blocurile dintre Calea Martirilor – str. Mareșal Constantin Prezan și Bd. Iosif Bulbuca. Odată cu reamenajarea arterei, se va lucra și la platforma de întoarcere a troleibuzelor din zonă.

„Pe str. Versului nu sunt amenajate platforme de parcare, staționarea autovehiculelor se face fie în zona părții carosabile, fapt care conduce la o îngreunare a traficului pe strada respectivă, fie pe zona verde adiacentă acestei străzi, cauzând degradarea spațiului verde și astfel conduce la generarea de praf. Porțiunea de stradă cuprinsă între Martir Ioan Stanciu și aleea din apropierea Grădiniței nr. 11 nu are delimitat traficul pietonal de cel al autovehiculelor care parchează în zona respectivă adiacent acestei alei, perpendicular pe gardul care delimitează curtea grădiniței”, se mai arată în referat.

Potrivit specialiștilor primăriei, accesul spre garajele din spatele blocurilor se face pe platforme pietruite, aflate într-o stare foarte proastă, fără asfalt modern, ceea ce îngreunează foarte mult circulația în zonă și creează poluare.

Șantierul de pe strada Versului este programat să țină patru luni, lucrările fiind estimate la 3,8 milioane de lei, cu tot cu TVA, adică puțin peste 875.000 de euro. Banii vor fi luați din bugetul local. Se va lucra la carosabil, vor fi amenajate trotuare și piste pentru bicicliști, dar și spații verzi.

Reprezentanții primăriei se lăudau încă de acum un an că reabilitează strada Versului, când au alocat aproape 160.000 de euro pentru lucrări, printr-o rectificare bugetară. În vară au comandat și studiul de fezabilitate, care iată că arată că este nevoie de aproape 900.000 de euro pentru modernizarea străzii.

Articole pe aceeași temă:

Consilierii au aprobat aproape 160.000 de euro pentru reabilitarea strazii Versului

Se pregateste refacerea strazii Versului: doua benzi, parcari si piste de biciclete29Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor