Stoia despre Robu: Nu este stapanul Timisoarei, nu are niciun fel de merite ca a ajuns primar!

De A.S.
Reactualizat la:
29Comentarii
Stoia despre Robu: Nu este stapanul Timisoarei, nu are niciun fel de merite ca a ajuns primar!
Războiul declaraţiilor continuă la vârful Primăriei Timişoara. Viceprimarul Traian Stoia contraatacă, după ce primarul Nicolae Robu a anunţat, joi, că nu mai poate continua colaborarea cu el şi că cere PSD să-i retragă sprijinul politic. „Este primar USL şi nu are niciun fel de merite în faptul că a ajuns primar (…) Dacă în locul dânsului ar fi candidat o păpuşă gonflabilă ar fi ieşit acea păpuşă gonflabilă”, spune Stoia!

Primarul Nicolae Robu a declarat, joi, că nu mai poate conlucra cu viceprimarul social-democrat Traian Stoia invocând în principal motive de… insubordonare. Mai exact, edilul-şef liberal l-a acuzat pe Stoia că îşi depăşeşte atribuţiile şi că îi sfidează dispoziţiile.

Vicele social-democrat a ieşit la contraatac vineri. Traian Stoia spune că se bucură în continuare de sprijinul partidului şi îi aminteşte lui Nicolae Robu că este primarul USL.
„Dumnealui este primar al alianţei. Nu este un primar al partidului pe care îl conduce, recte PNL. Este primar USL şi nu are niciun fel de merite în faptul că a ajuns primar, singurul merit este că a fost acceptat ca şi candidat al USL. Dacă în locul dânsului ar fi candidat o păpuşă gonflabilă ar fi ieşit acea păpuşă gonflabilă şi probabil ar fi devenit şi bărbat ulterior. Am sprijinul PSD, chiar şi de la nivel central. Eu am făcut ce am făcut în primărie din tot sufletul, m-am pus în slujba oraşului, am adus o grămadă de bani, apropo de ineficienţă, în primărie. Nu mi-a fost reproşat că îmi depăşesc atribuţiile când am negociat cu Enelul şi am redus costurile cu 1,7 milioane de euro, nu mi s-a reproşat când am negociat cu societatea de telefonie mobilă şi am redus cu o grămadă de bani costurile, că mi-am depăşit atribuţiile când oamenii aceştia au băgat wireless-uri în parcuri, când am mărit de 40 de ori veniturile la SAD-uri (n.r. – spaţii cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă). Bineînţeles că domnul Robu a avut şi în acest domeniu un merit important, acordând ulterior o grămadă de gratuităţi”, a declarat, vineri, viceprimarul Traian Stoia.

Vicele social-democrat spune că va face în continuare ceea ce a făcut şi până acum la primărie, chiar dacă Robu a anunţat că, în cazul în care PSD nu îi va retrage sprijinul politic, îi va schimba atribuţiile.
„El poate schimba atribuţiile pe protocolul USL. El nu este Timişoara. El este primarul Robu, care conduce prin consiliul local. Consiliul local trebuie să fie de acord cu propunerile lui. El nu este stăpânul Timişoarei”, a conchis Stoia, care, de altfel, nu s-a declarat mirat de ieşirea primarului.

UPDATE: Acuze grave lansate de viceprimarul Traian Stoia la adresa primarului Nicolae Robu

Stoia susţine că Robu a angrenat resursele primăriei pentru a se răzbuna pe un adversar politic, deputatul PDL Alin Popoviciu, prin scoaterea soţiei acestuia din spaţiul pe care îl avea închiriat la Şcoala Generală nr. 30 din Soarelui.

„De săptămâni bune se duce o campanie de amendare şi de intrare în legalitate, tot felul de şicane care se fac unei doamne care a închiriat o sală de sport. L-am rugat să nu bage în politică familiile și lupta politică să se ducă pe tema soției unui deputat (…) Pentru Şcoala 30 s-au pus la dispoziţie resurse de poliţişti care merg zilnic, amendează pe acolo (…) trebuie scoasă afară doamna respectivă, mai sunt și doi asociați de-ai dânsei, membri PSD, care și ăia trebuie dați afară, pentru că deputatul a zis nu ştiu ce… I-am explicat că nu este normal să o evacuezi în forţă pe soţia unui adversar politic”, a declarat Stoia, edilul susţinând că în acelaşi timp există persoane care ocupă de mai bine de un an spaţii fără să plătească.

În plus, viceprimarul a afirmat că primarul Nicolae Robu le-ar fi interzis reprezentanţilor Poliţiei Locale să-i amendeze pe proprietarii Cazarmei U din Piaţa Mărăşti, imobil aflat de mai mulţi ani într-un stadiu avansat de degradare. „Foarte multă lume, ca şi doamna care este proprietara Cazarmei U, nu a putut fi amendată pentru că primarul a interzis Poliţiei Locale acest lucru”, susţine Stoia.

UPDATE 2. Stoia: Mafia face presiuni asupra lui Robu

Viceprimarul crede că Robu, care afirma până acum că nu este interesat să dezgroape trecutul, să vadă ce au făcut antecesorii săi la primărie, a fost deranjat de lupta pe care a început-o el cu mafia imobiliară. Mai mult, Stoia afirmă că primarul este supus la presiuni de către această mafie şi prost sfătuit: că există „o influenţă nocivă dintr-o zonă obscură” asupra sa.

„Toate lucrurile acestea eu le-am discutat cu dl Robu, dar dumnealui îmi spunea (…) și în privința dosarelor de retrocedări, că îl interesează în exclusivitate prezentul şi viitorul, neînţelegând, pe zona de criză în care ne aflăm, trecutul, în care ai pierdut câteva sute de milioane bune de euro pe ilegalităţi comise în câteva speţe (…) Dumnealui a rămas pe poziţii, că îl interesează prezentul şi viitorul, dar eu am continuat ceea ce am început, lupta cu mafia ţigănească şi cu mafia imobiliară în general. Am avut în repetate rânduri putinţa să constat că demersurile mele nu sunt bine primite de către dl Robu (…) Oameni care se pricep la cum funcţionează o administraţie spun că la Primăria Timişoara s-a pus un plasture peste o cangrenă, plasturele fiind primarul. Eu nu am ce pierde din toată această tevatură (…) Dumnealui (n.r. – Robu) are un mare merit: a conservat cangrena existentă în primărie şi moştenită din mandatul trecut. Această cangrenă a prejudiciat Primăria Timişoara cu sute de mii de euro”, a mai declarat viceprimarul.

UPDATE 3: Stoia crede că Robu a fost enervat de două adrese pe care i le-a transmis zilele trecute, prin care i-a cerut să-i detaşeze mai mulţi oameni pentru activitatea derulată pe linie de patrimoniu. În una dintre aceste adrese, viceprimarul făcea referire la un raport al Curţii de Conturi care a trasat o serie de măsuri Direcţiei de Patrimoniu, pentru corijarea activităţii din anii trecuţi, pentru care Stoia solicita 13 oameni. „În condiţiile unui refuz, vom face demersuri pentru a solicita sprijin de la Curtea de Conturi şi Prefectură”, avertiza social-democratul.

Prin cealaltă adresă, Stoia i-a cerut lui Robu să-i detaşeze patru oameni de la Poliţia Locală pentru campania pe care a iniţiat-o, în urmă cu mai multe luni, de verificare a clădirilor de patrimoniu.

„În condiţiile în care rezultatele la care am ajuns până acum, fără niciun sprijin şi fără a vă inoportuna cu pretenţii discutabile, nu sunt suficiente pentru a genera un răspuns favorabil, ne rezervăm dreptul să facem demersurile pe care le socotim necesare. Menţionăm că în această lungă perioadă, munca acestei echipe a fost ignorată de conducerea Primăriei Municipiului Timişoara şi Primar, iar măsurile „născocite” la finele săptămânii trecute, de formare a unor noi trei comisii şi care reprezintă „contribuţia” la tentativa de aruncare în derizoriu a unei munci oneste şi pot spune performante, nu ne afectează activitatea viitoare (…) Până săptămâna trecută, priorităţile Primăriei Municipiului Timişoara şi ale Primarului erau prezentul şi viitorul luminos al urbei noastre, prezent şi viitor puternic afectate de pierderile suferite de „mica Vienă” în campaniile de retrocedări ilegale şi de vânzări de spaţii comerciale şi de case la preţuri mult subevaluate, în care prejudiciul Primăriei Municipiului Timişoara se ridică la sute de milioane de euro”, i-a scris viceprimarul Stoia primarului Robu.

Viceprimarul a analizat şi cât de eficient a fost primarul Nicolae Robu până acum. „Dânsul vorbeşte despre eficienţă. Nu ştiu cât de eficient a fost dânsul. Oricum, a pus în operă o parte din proiectele administraţiei trecute şi pentru asta merită felicitări. Dacă acum întrebăm ce proiecte avem noi pe fonduri europene făcute de administraţia Robu o să trebuiască să dăm din colţ în colţ. Primăria Braşov are proiecte pentru viitor de 250 de milioane de euro. Şi lucrurile astea nu i le poţi spune domnului Robu pentru că se supără”, a conchis Stoia.29Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor