Spitalul Judetean Timisoara intra in renovare – se schimba usile, se repara liftul si se reabiliteaza blocul operator

De Valentin Rusu
Spitalul Judetean Timisoara intra in renovare – se schimba usile, se repara liftul si se reabiliteaza blocul operator
© TION - Iulius Jugănaru
La Spitalul Judeţean din Timişoara se vor face în următoarea perioadă o serie de investiţii. Practic, spitalul va intra în reparaţii şi reorganizare, sunt multe proiecte, de la schimbatul uşilor de la saloane, ori secţii, până la reabilitarea ascensoarelor.

„Este nevoie de o reorganizare a secţiilor. În toate spitalele de la noi există secţii eficiente şi mai puţin eficiente. Se vor găsi soluţii astfel încât toată lumea să fie mulţumită. Este vorba de secţii care nu sunt chirurgicale şi pacienţii sunt internaţi nejustificat, pentru că ar putea fi trataţi prin internări de zi sau prin tratament în ambulatoriul de specialitate”, spune managerul Spitalului Judeţean din Timişoara, Iulius Jugănaru.

Se va extinde şi corpul funcţional al Casei Austria, se doreşte înlocuirea uşilor de la saloane la Spitalul Judeţean. Se va moderniza spaţiul în care funcţionează morga, se va consolida Casa Austria şi se vor reface spaţiile afectate. O altă problemă foarte importantă este reparaţia liftului.

„Mi s-au plâns o serie de rude, pacienţi, autorităţile locale – este o problemă pe care o consider prioritară. Este importantă respectarea standardelor pentru acreditarea spitalului şi satisfacţia pacientului. Sunt aparţinători mai în vârstă, sunt pacienţi care nu pot urca până la etajele superioare pe scări. Liful 2 şi 3 necesită recondiţionare şi avem un lift pentru alimente. Vreau să aloc un lift numai pentru blocul operator – un lift cu care să fie transportaţi exclusiv pacienţii care vin şi se duc spre şi dinspre blocul operator”, spune Jugănaru.

Se va realiza şi modernizarea şi extinderea construcţiei existente a clinicii de ortopedie.

„Acolo vrem să derulăm un proiect mare, care se va întinde pe o perioadă mai lungă de timp. Avem şi un proiect de reabilitare al blocului operator din spitalul judeţean. Sunt zone importante. Şi echipamentele medicale sunt învechite şi uzate moral. Prin aceste proiecte de reabilitare dorim să readucem blocul operator la standardele cele mai înalte, la nivel european. Este o investiţie estimată la 26 milioane de euro, vom încerca să facem acest lucru pe bani europeni”, spune Jugănaru.

Pe unele secţii se va reduce numărul de paturi, pentru a da posibilitatea altor secţii să se extindă.

„Avem supraaglomeraţie pe secţia de neurochirurgie, la Terapie Intensivă avem nevoie de nişte paturi. Nu vom da afară nicio secţie din spital”, mai spune Jugănaru.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !