Spitalul de Boli Infectioase din Timisoara risca sa piarda acreditarea

De Valentin Rusu
Reactualizat la:
6Comentarii
Spitalul de Boli Infectioase din Timisoara risca sa piarda acreditarea
© TION-Spitalul de Boli Infectioase din Timisoara risca sa piarda acreditarea
Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara s-a pomenit cu un control de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Controlul a descoperit insuficient loc în saloane şi amestecarea bolnavilor din anumite secţii cu alţii, care sunt contagioşi. Nu în acelaşi salon, ci pe acelaşi palier. OMS avertizează că unitatea sanitară riscă să rămână fără acreditare.

Reprezentanţii spitalului spun că din patru în patru ani vin cei de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Există o lege de acreditare a spitalelor care prevede ca până în 2015 toate spitalele să se acrediteze. „Spitalele sunt programate să fie vizitate de această comisie, unde sunt de îndeplinit nişte criterii de funcţionare, de organizare, unde trebuie să ne punem la punct – riscul este de a nu te acredita”, spune Virgil Musta, purătorul de cuvânt al Spitalului „Victor Babeş” din Timişoara.

Saloanele trebuie reorganizate, dar pentru asta trebuie bani. Spitalul a depus proiect pentru a accesa fonduri europene, va avea şi ajutorul autorităţilor, dar aceste reorganizări trebuie făcute cât mai repede. „La TBC problema este că sunt saloanele încă foarte mari, trebuie reorganizat şi reamenajat spitalul, în aşa fel încât să îndpelinească toate criteriile. Pentru secţia de tuberculoză ar trebui extins spitalul. Avem un proiect în acest sens, dar urmează să obţinem finanţare, încercăm pe fonduri europene. Sunt criterii de funcţionare, anumite circuite. Un salon, pe noile norme, nu are voie să aibă decât 6 paturi. Acele saloane mari trebuie să le împărţim, trebuie toaletă la fiecare salon, mai multe dotări. Spitalul nostru tratează pacienţii din trei judeţe. Ei sunt cât de cât despărţiţi. La parter este Pneumologia, la etaj este Tuberculoza, ei se mai plimbă de la unul la altul. Sunt nişte investiţii care trebuiesc făcute, ca să poţi face faţă pacienţilor, în loc de 6 paturi au 8 paturi, pentru asta trebuie să creezi spaţii, altfel ar însemna să nu internezi pacienţii. Şi trebuie să-i internezi. Dacă au tuberculoză pacienţii respectivi pot deveni bombe biologice”, spune Virgil Musta.

 6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor