Specializati-va in domeniul formarii profesionale si al contabilitatii, la CCIAT

De Marcel Hoster
Specializati-va in domeniul formarii profesionale si al contabilitatii, la CCIAT
Două noi cursuri de pregătire adresate mediului de afaceri timişorean vor fi organizate în perioada următoare. Primul se adresează celor care doresc să devină formatori în domeniul pregătirii profesionale, iar cel de-al doilea în domeniul contabilităţii asistate pe calculator.

Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Timiş, prin Direcția Formare și Perfecționare Profesională, va organiza în perioada următoare o serie de noi cursuri. Primul este destinat celor care doresc obţinerea calităţii de formator, în concordanță cu noul standard ocupațional din 2007, şi va avea loc în perioada 20 – 31 martie 2017 (de luni până vineri, între orele 1630-2030), la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22. Începând cu data de 1 ianuarie 2010, pentru a fi autorizați, furnizorii de formare profesională trebuie să facă dovadă că realizează programele de formare profesională cu formatori care au pregătirea pedagogică specifică formării profesionale a adulţilor şi pregătirea de specialitate corespunzătoare programei de pregătire” ( art. 23, alin. 1 din OG 129/2000). Obiectivul cursului este de a pregăti persoane pentru ocupația de Formator, iar obținerea certificării dă dreptul la practicarea aceastei meserii. Cursul are la bază metode dinamice, interactive şi practice în formarea viitorilor traineri, cu accent pe diverse studii de caz pe care participanții le pot folosi drept exemple în momentul exersării rolului de formator.

Un al doilea curs care va avea loc în perioada următoare este pentru cei care doresc să se specializeze în Contabilitate Primară Cu Utilizarea Calculatorului (COR 331302). Perioada de desfăşurare este 27 martie – 28 aprilie 2017, iar locul de desfăşurare Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Timişoara. Cursul are aplicabilitate imediată și tratează prima etapă a demersului contabil: întocmirea corectă a documentelor contabile, pregătirea participanților pentru evidența contabilă primară, cu aplicații în programul SAGA. Programa cuprinde module de contabilitate primară și contabilitate asistată pe calculator. Cursul se adresează persoanelor cu studii superioare sau cu studii medii, care doresc să activeze în cadrul departamentelor contabile din cadrul companiilor sau instituțiilor publice, precum și celor care vor să își aprofundeze cunoștințele pe care le au deja în domeniu, oferind noțiuni teoretice și soluții practice diverselor probleme din activitatea zilnică. Partea practică referitoare la întocmirea documentelor primare, înregistrarea în contabilitate a operațiunilor economico-financiare și obținerea balanței de verificare se va face utilizând aplicațiile informatice.

Cursurile sunt autorizate de Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC), iar Certificatele obținute la absolvire au recunoaștere națională și internațională și sunt emise de Ministerul Muncii și de Ministerul Educației. Diplomele se eliberează în maxim 30 de zile de la absolvirea cursului. Membrii CCIAT beneficiază de 10% reducere.

Informații și înscrieri se pot obţine la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT, Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22, cam.110, sau la tel. 0256 / 219172, persoane de contact: Ana Maria Luca, tel. 0724/604132, e-mail: amluca@cciat.ro (curs formator) și Milena Mureșan, tel. 0742/924344, e-mail: mmuresan@cciat.ro (curs contabilitate).0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !