Sondaj pe Facebook, marca Robu: Vreti sase pasaje noi sau nu mai vreti santiere?

De Roxana Deaconescu
50Comentarii
Sondaj pe Facebook, marca Robu: Vreti sase pasaje noi sau nu mai vreti santiere?
© Tion: Sondaj pe Facebook, marca Robu: Vreti sase pasaje noi sau nu mai vreti santiere?
După ce s-a lăudat cu o diplomă de excelență pentru contribuția la dezvoltarea urbană, oferită de o asociație, și cu faptul că în mai puțin de șase ani „a construit” trei pasaje, primarul Nicolae Robu îi întreabă pe timișoreni dacă sunt de acord cu construcția a șase pasaje noi în oraș sau nu mai vor șantiere.

Edilul-șef a lansat un nou sondaj pe Facebook, cel cu numărul 19 de anul acesta. Se referă la construcția a șase pasaje noi: suprateran pe C.A. Rosetti, subteran pe Calea Bogdăneștilor, suprateran pe Baader, suprateran pe Gh. Adam, suprateran pe Aleea Pădurea Verde și subteran în Piața Consiliul Europei.

„După cum cunoașteți, am construit în mai puțin de 6 ani 3 pasaje. Făcându-mi, astfel, încălzirea :)), am în plan construcția în următorii ani a altor șase noi pasaje:

  1. unul suprateran pe str. C.A Rosetti
  2. unul subteran pe str. Calea Bogdăneștilor
  3. unul suprateran pe str. Baader
  4. unul suprateran pe str. Gh. Adam
  5. unul suprateran pe str. Aleea Pădurea Verde
  6. unul subteran în Piața Consiliul Europei”, a scris primarul pe rețeaua de socializare.

„Prietenii” edilului de pe Facebook sunt încurajați să își exprime prin vot punctul de vedere, iar cele două variante de răspuns sunt: „Susțin cele 6 noi pasaje!” și „Nu mai vreau șantiere!”. În comentariile schimbate cu „prietenii” de pe Facebook, primarul precizează că le va construi în următorii patru ani.

De menționat este faptul că unele dintre viitoarele pasaje din planurile lui Robu pentru următorii ani se află cuprinse în planurile CFR de modernizare a căii ferate de pe teritoriul Timișoarei. La un moment dat, edilul-șef a prezentat o planșă prin care dezvăluia planurile CFR.

„Vă prezint soluția convenită pentru Pasajul Baader. Acolo vor fi schimbări importante. Noi vom realiza Inelul II de circulație, este una dintre prioritățile noastre, avem o înțelegere cu firma Timcon, ca această firmă să ne cedeze o parte din teren pentru a realiza Inelul II. De la Bd. Antenei vom avea un racord la str. Demetriade pe un traseu care este cel mai potrivit. La intersecția Enric Baader cu Calea Ferată va fi un sens giratoriu la 10 metri înălțime. Iată că vom avea așa ceva în Timișoara, CFR va face asta și ne bucurăm să facă. Vom avea trei căi de acces la sensul giratoriu. Pe de o parte, se va veni dinspre Divizia 9 Cavalerie, dinspre Baader și de pe Demetriade. Acea girație va fi suspendată la 10 metri înălțime deasupra căii ferate”, explica Robu încă din luna mai a anului 2017, precizând că lucrarea va fi foarte funcțională și că investiția va fi făcută de către CFR.

Potrivit lui Robu, proiectanții care pun la punct detaliile au decis desființarea trecerii peste calea ferată de la strada Imbroane, urmând să fie amenajat un pasaj nou pe Inelul IV.

„Puteam să facem un simplu pasaj subteran sau suprateran, dar dacă tot facem acolo și Inelul II, e bine să gândim lucrurile în ansamblu. Dacă tot vom desființa acea trecere peste calea ferată la Imbroane, atunci trebuie să vedem tot ansamblul și să cheltuim un pic în plus. Sigur, va cheltui CFR”, mai preciza la acea vreme primarul.

În aprilie 2017, edilul-șef spunea că unele pasaje le va face primăria, dar nu a oferit niciodată mai multe detalii despre aceste proiecte, precizând că mai multe informații cunoaște CFR.

Articole pe aceeași temă:

Asociația „Oameni și Companii” a considerat că Primăria Timișoara merită, anul acesta, un premiu de excelență pentru contribuția la dezvoltarea urbană, în cadrul Conferinței „Urban Concept”, o conferință la care se percepe o taxă de participare. Iar primarul Nicolae Robu crede că implicarea lui pers...50Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor