Solutii pe piata muncii: Mii de persoane cu pregatire din fostele mine din Hunedoara si Gorj sunt propuse firmelor din Timis

De Marcel Hoster
43Comentarii
Solutii pe piata muncii: Mii de persoane cu pregatire din fostele mine din Hunedoara si Gorj sunt propuse firmelor din Timis
© Tion: Mii de persoane cu pregatire din fostele mine din Hunedoara si Gorj sunt propuse firmelor din Timis
Serviciile a câteva mii de angajați ai Complexelor Energetice din Hunedoara și Oltenia, inclusiv din minele care se vor închide, sunt oferite companiilor din Timiș în cadrul unei inițiative care ar putea duce la relocarea în zona Banatului a numeroase persoane calificate în diferite meserii.

Un număr de peste o mie de foști angajați ai Complexului Energetic Hunedoara, inclusiv din Valea Jiului, dar și 2.500 de persoane care vor fi concediate din cadrul Complexului Energetic Oltenia ar putea ajunge în Banat. Aceasta dacă firmele din Timiș se vor arăta dispuse să-i angajeze, iar muncitorii vizați dispuși să-și mute domiciliul în zona de Vest.

Cu ajutorul și la inițiativa IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului, joi la Timișoara a fost organizată o întâlnire care să pună în legătură reprezentanții celor două unități din domeniul minier, reprezentanții autorităților publice din Gorj și Hunedoara și cei ai mediului de afaceri timișean. La Centrul Regional de Afaceri din Timișoara a fost organizat seminarul „Soluții concrete pentru criza forței de muncă calificată din județul Timiș”.

O premieră națională, un astfel de proiect ar putea ajuta la rezolvarea problemelor lipsei de personal din Timiș, pe de o parte, respectiv găsirea de slujbe pentru cei concediați din minele care vor fi închise sau au fost deja închise. Este vorba de oameni calificați, care au deja o meserie, ca și electricieni, lăcătuși, sudori, mecanici, mașiniști, excavatoriști, vulcanizatori, precum și salariați cu studii superioare în domeniile tehnic și economic. Deci exact tipul de personal căutat de principalii investitori din Timiș.

Prezent la întâlnire, Doru Vișan, secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei a afirmat că legislația în domeniul plasării forței de muncă poate fi adaptată în funcție de necesitățile pieței, pentru a acoperi asemenea propuneri de relocare a unui număr mare de angajați.

Prefectul și președintele Consiliului Județean Gorj, de asemenea prezenți la Timișoara la acest eveniment, au admis că relocarea angajaților este o soluție bună pentru aceștia, dar au insistat că ar fi de preferat ca investitorii să vină și în fostele zone miniere. Aici există perspective pentru dezvoltarea activității economice, inclusiv foste active rămase în urma închiderii sectorului minier, dar și al industriei conexe acestei activități.

Rămâne de văzut dacă seminarul desfășurat la Timișoara va duce la găsirea soluțiilor concrete pentru rezolvarea problemelor acute de pe piața muncii.

Articole pe aceeași temă:

Oportunitate unica pentru angajatorii din Timisoara: 2.400 de fosti mineri din Valea Jiului43Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor