Societatea Drumuri Municipale are spor la castigat licitatii, dar nu si la lucru

De A.S.
3Comentarii
Societatea Drumuri Municipale are spor la castigat licitatii, dar nu si la lucru
Societatea Drumuri Municipale (SDM), care are ca acţionar unic Consiliul Local Timişoara, lucrează bine… dacă face primarul intervenţii în fiecare zi. Este concluzia la care a ajuns chiar edilul-şef Nicolae Robu, care spune însă că firma este puternică şi are potenţial. În acelaşi timp, Robu a constatat că, de când a ajuns el primar, SDM câştigă tot mai multe licitaţii.

Printre lucrările importante în care sunt implicaţi cei de la Drumuri Municipale la ora actuală se numără şi cea din zona Michelangelo şi cea de reabilitare a străzii Musicescu, dar societatea are în derulare lucrări şi în cartierul Soarelui şi în alte zone.

Primarul Nicolae Robu crede că societatea are potenţial, chiar dacă are probleme la capitolul… organizare.

„La Michelangelo, SDM este subcontractant al antreprenorului general CCCF pentru această parte de realizare de fundații și drumuri. Orice lucrare câștigată este foarte binevenită pentru orice societate. SDM a câștigat în ultima vreme, de când sunt eu primar, multe licitații și probabil că era puțin adevăr în speculațiile de dinainte, că nu se prea preocupa SDM să câștige licitații. Iată că are potențial, poate veni cu oferte competitive, cu oferte foarte bune, și poate câștiga. La ora actuală, SDM are o mulțime de lucrări câștigate prin competiție. Este capabilă să ducă la bun sfârșit lucrările, însă, din păcate, nu reușește să facă lucrul acesta prin autoorganizare competentă și performantă, ci mai mult prin intervenții pe care trebuie să le am personal asupra SDM, zilnic. E o formulă, eu sper că s-a înțeles, acum sunt angajamente foarte ferme luate față de mine, ieri, că va fi o mobilizare exemplară aici și că se va continua și pe alte șantiere unde lucrările sunt pornite”, a dat asigurări Robu, miercuri, pe şantierul de la Michelangelo.

Edilul spune că tot ceea ce poate face este să facă presiuni, permanent, asupra reprezentanţilor SDM şi să monitorizeze şantierele deschise în oraş, pentru a se asigura că lucrările pe care le are în derulare societatea sunt duse la bun sfârşit în bune condiţii.

„Ştiți bine că mi-am exprimat în mai multe rânduri nemulțumirea față de ritmul în care lucra SDM, dar vreau să evidențiez ambele aspecte. Pe de o parte, ritmul nemulțumitor pe care l-am văzut la SDM, dar pe de altă parte, potențialul pe care de asemenea l-am văzut. SDM este o firmă foarte puternică, are și utilaje, are și oameni, trebuie doar să fie mai multă preocupare și, dacă nu există din partea celor din SDM, din proprie inițiativă, vă garantez eu că va apărea preocuparea, ca urmare a presiunii permanente pe care o voi pune. Le-am spus că nu va fi zi în care să nu fiu de cel puțin trei ori prezent pe acest șantier (n.r. – şantierul din zona Michelangelo) de acum înainte”, a mai declarat Robu.

Primarul nu a putut spune cu exactitate câte lucrări are sau de câţi oameni dispune societatea Drumuri Municipale la ora actuală, lipsa personalului fiind una dintre problemele invocate frecvent de autorităţile locale.

„Nu știu câte șantiere are SDM, dar are multe. Are pe Musicescu, are la Michelangelo, are în zona Soarelui, are pe Calea Buziașului. Nu știu câți muncitori are, nu se lucrează numai cu angajați permanenți, se angajează și sezonieri”, a explicat Robu.

 3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor