Sistemul de canalizare, in pericol din cauza gunoaielor, atrage atentia Aquatim!

De A.S.
6Comentarii
Sistemul de canalizare, in pericol din cauza gunoaielor, atrage atentia Aquatim!
În urma ploilor de zilele trecute, la staţia de epurare a apelor uzate din Timişoara s-au adunat nu mai puţin de 40 de metri cubi de gunoaie, deşeuri menajere, de construcţii şi vegetale, care au fost transportate prin sistemul de canalizare al oraşului către staţia de epurare.

Reprezentanţii Aquatim spun că în urma ploii torențiale din cursul zilei de miercuri, 28 august, la stația de epurare a apelor uzate din Timișoara s-au adunat circa 15 metri cubi de deșeuri menajere, de construcții și vegetale, dar procesul tehnologic de epurare a apelor uzate nu a fost afectat. În același timp se estimează că în cele patru bazine de decantare a apelor pluviale din stația de epurare au fost transportate în jur de 25 mc de materii solide – nisip și pământ. Pentru a nu pune în pericol echipamentele și a nu bloca intrarea apei în stația de epurare, echipele Aquatim au fost nevoite să îndepărteze manual sau cu utilaje speciale gunoaiele adunate.

Gunoaiele aruncate în sistemul de canalizare reprezintă o problemă, existând riscul ca sistemul să se blocheze şi să se producă inundaţii, atrag atenţia reprezentanţii societăţii.

„Din cauza debitului mare de ape pluviale, în primele două ore de la căderea ploii, au fost transportate prin sistemul de canalizare către stația de epurare cantități mari de deșeuri textile, PET-uri, lemne, polistiren, frunze, nisip și pământ. Acestea sunt aruncate de către cetățeni în sistemul de canalizare al orașului, existând riscul blocării acestuia și apariției inundațiilor pe anumite porțiuni de drum sau la subsolul imobilelor. Lipsa precipitațiilor duce la acumularea lor, în timp, în canalizare, iar în timpul unei ploi torențiale ele sunt antrenate în conducte și, apoi, transportate către stația de epurare”, a explicat directorul general al Aquatim, Ilie Vlaicu.

Debitul apei uzate înregistrat miercuri la intrarea în stația de epurare a fost de 14.000 l/s, însă capacitatea maximă de preluare a apei în stație este de 25.300 l/s, spun reprezentanţii societăţii.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor