Simulare BAC: aproape 3.000 de elevi din Timis au absentat la proba obligatorie a profilului

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
1Comentariu
Simulare BAC: aproape 3.000 de elevi din Timis au absentat la proba obligatorie a profilului
© Foto: arhivă
Aproape 3.000 de elevi au absentat de la simularea unei probe a Bacalaureatului, în Timiș. Elevii de clasa a XI-a și a XII-a, dar și cei de la „seral” sau „frecvență redusă” au fost așteptați să se prezinte, miercuri, la simularea probei obligatorii a profilului.

Nu mai puțin de 9.947 de elevi de liceu erau așteptați să se prezinte, miercuri, 21 martie, la proba aceasta de BAC, proba obligatorie a profilului, simularea examenului maturității fiind un bun prilej de a-și testa cunoștințele înainte de probele scrise din vară. În Timiș au absentat însă, la această probă, 2.952 de elevi.

Cei de la „seral” și „frecvență redusă” nu prea au fost interesați de simulare. Procentul absenților în cazul acestor elevi este covârșitor. Din 105 elevi care erau așteptați la examen din clasa a XII-a „frecvență redusă” nu s-a prezentat… niciunul. Elevii din clasa a XII-a „seral” au fost mai „harnici”. Din 738 de elevi s-au prezentat… doar trei. La clasa a XIII-a „frecvență redusă” s-au prezentat patru elevi din 109, iar la clasa a XIII-a „seral” au venit la examen opt elevi din 748.

În 22 martie, elevii vor da ultima probă a simulării Bacalaureatului – proba la alegere a profilului şi specializării, care va fi susținută exclusiv de elevii clasei a XII– a. În 30 martie, elevilor li se vor comunica rezultatele.

Rezultatele înregistrate vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare.

Notele obținute nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care sunt elevi care doresc consemnarea notelor în catalog, aceștia vor depune o cerere scrisă în acest sens.

Examenul propriu-zis are loc în vară. Probele Bacalaureatului vor începe în luna iunie.

Prima probă scrisă, Limba și literatura română, se va desfășura luni, 25 iunie. Proba la Limba și literatura maternă este programată să aibă loc marți, 26 iunie, iar proba obligatorie a profilului, miercuri, 27 iunie. Proba la alegere a profilului și specializării va avea loc joi, 28 iunie. Rezultatele vor fi afișate în 4 iulie (până la ora 12:00), iar contestațiile vor putea fi depuse în aceeași zi, între orele 12 și 16. Rezultatele finale vor fi afișate în 9 iulie.

Articole pe aceeași temă

Patru elevi eliminati la Bacalaureatul de iarna, in Timis

O noua proba la BAC. Peste 150 de liceeni din Timis sunt asteptati la examen

Prima zi de BAC, in 2018. Aproape 4.000 de liceeni din Timis, in examen1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor