Seri de pian in Timisoara Muzicala

De S.P.D.
Seri de pian in Timisoara Muzicala
Cu două seri în care pianul ”face legea” continuă cea de XXXIX-a ediție a Festivalului Internațional Timișoara Muzicală, la Filarmonica Banatul. Protagoniști vor fi Adriana și Sorin Dogariu, Sorin Doniga și dirijorul Tiberiu Soare.

Un program întrutotul deosebit, dedicat exclusiv compozitorilor bănățeni, propun pianiștii Adriana și Sorin Dogariu, în recitalul pe care îl vor susține miercuri, 23 aprilie 2014, de la ora 19, în sala Capitol. Programul va cuprinde ”4 Miniaturi, 3 Invențiuni” de T.Caciora, Notturna și Capriccio de F.K.Wanek, SonaTanoS de H.Șurianu, Suita a II-a de Remus Georgescu, Tango pentru două piane de G.Almași, Crepuscul, Nemesis pentru două piane de A.Văcean, Fur Tepsichore pentru două piane de G.Mălăncioiu, Jocuri pentru pian și două piane de G.Kurtag.

Vineri, 25 aprilie 2014, tot de la ora 19, în Sala Capitol, Tiberiu Soare va dirija Concertul simfonic care îl va avea solist pe pianistul Ștefan Doniga. În program, Concertul nr.3 pentru pian și orchestră în do minor de S.Bortkiewicz și Simfonia nr. 2 de J.Brahms. Ștefan Doniga este singurul pianist român care a înregistrat integrala mazurcilor pentru pian de Alexandr Skriabin, o imprimare preluată live și difuzată repetat, prin intermediul Uniunii Europene de Radio, de către postul german WDR 3. În 2008, artistul a imprimat, în premieră mondială, un disc cu concertele 2 și 3 compuse de Serghei Bortkiewicz, cu orchestra filarmonicii Janacek din Ostrava. Tiberiu Soare este dirijorul distins cu Premiul Uniunii Artiștilor Interpreți din România, în 2011, pentru realizarea premierei spectacolului Oedipe, de George Enescu, la pupitrul Operei din București. Artistul s-a aflat, de mai multe ori la pupitrul dirijoral al Orchestrei Filarmonice din Londra, avându-i , printre soliști, pe Angela Gheorghiu și Teodor Ailincăi.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor