Semnati contracte de internship? Anuntati-le la autoritati. Amenzi drastice pentru necompletarea registrului

De Marcel Hoster
1Comentariu
Semnati contracte de internship? Anuntati-le la autoritati. Amenzi drastice pentru necompletarea registrului
© Tion: Semnati contracte de internship, anuntatile la autoritati. Amenzile pentru necompletarea registrului sunt drastice
Toate contractele de internship vor trebui înregistrate într-un sistem electronic ținut de autoritățile de specialitate. Neînregistrarea contractelor aduce amenzi drastice, între 2000 și 4000 de lei, am aflat de la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Timiș.

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă anunță lansarea Registrului electronic de evidenţă a contractelor de internship. Acesta va fi disponibil online, AICI.

Registrul înființat și gestionat de ANOFM ține evidența tuturor contractelor de internship, organizațiile-gazdă (persoane juridice la care internii desfășoară activități specifice, în baza contractelor de internship) având obligația înregistrării în acest portal a tuturor contractelor de internship încheiate.

Accesul la registrul electronic se face pe bază de parolă proprie, utilizată cu titlu gratuit. La aceeași adresă pot fi consultate instrucțiunile de utilizare a registrului electronic, am aflat de la AJOFM Timiș.

Potrivit Legii privind internshipul, anterior începerii acestei activități, organizațiile-gazdă vor completa și vor transmite datele din contracte în registrul de evidență al acestora. Orice modificare privind datele de identificare ale organizației-gazdă, sau cu privire la contractul de internship, se va opera în registrul de evidență în termen de 3 zile lucrătoare de la data apariției situației ce a impus modificarea.

Neînregistrarea contractelor de internship în registrul de evidență electronic și netransmiterea datelor și informațiilor din contractul de internship, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 2.000 la 4.000 lei.

Programul de internship se adresează persoanelor care au împlinit vârsta de 16 ani și se derulează pe o perioadă limitată de timp în cadrul unei organizații-gazdă. Scopul desfășurării acestei activități îl reprezintă aprofundarea cunoștințelor teoretice ale internului, îmbunatățirea abilitaților practice și/sau dobândirea de noi abilitați sau competențe.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor