Seful Directiei Regionale de Finante Timisoara raporteaza ca institutia a depasit planul de incasari

De M. Hoster
Reactualizat la:
1Comentariu
Seful Directiei Regionale de Finante Timisoara raporteaza ca institutia a depasit planul de incasari
© TION - Seful Directiei Regionale de Finante Timisoara raporteaza ca institutia a depasit planul de incasari
Acum un an, pe data de 1 august, la Timişoara începea să funcţioneze o nouă suprastructură administrativă: Direcţia Regională de Finanţe Timişoara. Acţiunea făcea parte din avântul de moment care străbătea societatea românească. E mai bine, mai rău? Numai agenţii economici pot stabili. Cert este că noua Direcţie a reuşit încasări totale de 7,6 miliarde de lei pe un an de zile, mai mult decât sarcinile stabilite.


Pe 1 august se împlineşte un an de la reorganizarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, respectiv de la înfiinţarea Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Timişoara. O măsură care a fost contestată de mulţi, care a schimbat vieţile a numeroşi angajaţi din Direcţiile Judeţene, mulţi rămânând fără locuri de muncă. De asemenea, au fost reunite sub aceeaşi umbrelă Finanţele, Vama şi Garda Financiară.

La Timişoara a fost adus şef Lucian Heiuş, fostul conducător al Direcţiei Judeţene Hunedoara. În mare parte, el a dinamizat activitatea Finanţelor din judeţele aflate în subordine. S-au luat la puricat actele din fiecare şi în multe situaţii au fost descoperite situaţii neplăcute. Dispariţia combustibilului din mai multe cisterne din curtea Vămii Arad este probabil cel mai cunoscut caz în acest sens.

Ca un punct din bilanţul de final de prim an de activitate, putem spune că în această perioadă, în sarcina Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Timişoara a fost stabilit un program de încasări în sumă de 7.558.288.151 lei, care s-a realizat în proporţie de 101,17%, respectiv 7.646.495.509 lei.

Obiectivul secundar al direcţiei regionale, în acest interval de timp, a fost îmbunătăţirea permanentă, atât a relaţiilor dintre angajaţi şi contribuabili, cât şi a relaţiilor intercolegiale. Acest obiectiv s-a concretizat prin amenajarea sediilor administraţiilor finanţelor publice din regiune pentru furnizarea în condiţii optime a serviciilor către cetățeni, construirea noului site al direcţiei regionale – www.dgrfptm.ro -, asigurarea, în incinta sediului direcţiei regionale a conexiunii gratuite la internet pentru contribuabili, dar şi prin instruirea personalului privind comunicarea cu contribuabilii.

„Putem concluziona că Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Timişoara în acest an şi-a îndeplinit cu succes sarcinile şi obiectivele stabilite, în special programul de încasări, motiv pentru care doresc să mulţumesc tuturor angajaţilor direcţiei regionale, direcţiei vamale şi administraţiilor finanţelor publice din judeţele Timiş, Arad, Hunedoara, Caraş-Severin, pentru activitatea desfăşurată şi efortul depus”, transmite Lucian Heiuş.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor