Sectia de Balneologie a Spitalului Municipal Timisoara ramane in locatia de pe Loga. Va intra in renovare

De Valentin Rusu
Sectia de Balneologie a Spitalului Municipal Timisoara ramane in locatia de pe Loga. Va intra in renovare
© TION: Sectia de Balneologie a Spitalului Municipal Timisoara ramane in locatia de pe Loga. Va intra in renovare
Clinica de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie a Spitalului Municipal Timişoara, situată pe strada Loga nr. 42-44, a scăpat de mutare. Deşi proprietarii revendicau clădirile în natură, acum, în urma proceselor, s-a stabilit că vor fi despăgubiţi material de statul român, iar clădirile rămân în patrimoniul Primăriei Timişoara. Al doilea corp de clădire al acestei secţii a Spitalului Municipal (locaţia este formată din două corpuri de clădire) a fost câştigat chiar în urmă cu o lună şi jumătate. A fost o bătălie comună – juriştii primăriei cu juriştii Spitalului Municipal din Timişoara.

A fost o luptă pentru ca primăria să intre în posesia acestor clădiri, deoarece erau revendicate de către proprietari. Asta însemna că aceste spaţii trebuiau să fie părăsite la un moment-dat de către această secţie a Spitalului Municipal, pentru că era vorba de o revendicare în natură. Acum, balneologia Municipalului rămâne pe loc, iar proprietarii vor fi despăgubiţi de statul român. Spaţiie sunt situate pe strada Loga din Timişoara. Spaţiile vor intra şi în renovare.

„Le-au revendicat în natură, procesul a durat destul de mult, clădirile vor deveni ale noastre – vor fi despăgubiţi proprietarii – clădirile rămân în patrimoniul primăriei, proprietarii vor fi despăgubiţi de statul român. Nu vom plăti chirie, nu am plătit şi nu vom plăti. Spaţiile de la balneologie sunt destul de mari – ar fi fost foarte greu să transferăm această clinică. Am avut deja discuţia la primărie şi am toată deschiderea, după mulţi ani în care acolo în afară de reparaţii curente nu s-a putut face nimic (deoarece nu era clădirea spitalului, ori a primăriei) acum ne punem problema unei îmbunătăţiri radicale. Vrem să schimbăm faţa balneologiei şi lucrările vor fi mai de amploare. Sperăm că se va găsi finanţarea”, spune Octavian Mazilu, directorul Spitalului Municipal din Timişoara.

Secţia, în momentul actual, are dotare, s-a cumpărat aparatură în fiecare an, s-au luat băi galvanice, aparate de fizioterapie cu unde scurte şi ultrascurte, s-au luat și paturi de spital.

„În timp, ca perspectivă, există nevoia de renovare a clădirilor. Acolo avem contractare cu casa, solicitările sunt multe, dar noi, an de an, îmbunătăţim contractul”, spune Mazilu.

Spitalul Municipal are 13 clădiri în tot oraşul şi 10 locaţii unde acestea sunt amplasate.

„Imobilul situat la adresa menţionată este compus din nr.top.110 şi nr.top.111 ambele parcele constând în teren şi construcţii. Imobilul cu nr.top.110 a fost revendicat în baza Legii nr.10/2001 de către numită Popescu Carina Magda Ana Maria, iar imobilul cu nr.top.111 a fost revendicat în baza aceleiaşi legi de către numită Niegl Evelyne Anneliese, Niegl Birgit Karla şi Siebenrock Harriet Gerta.

1.Decizia Civilă pronunţată de Curtea de Apel Timişoara în dosarul de instanţa nr.1843/30/2008, reclamanta Popescu Carina Magda Ana Maria:
– prin Decizia Civilă nr.91/A/26.06.2013 a Curţii de Apel Timişoara, s-a dispus anularea Deciziei nr.356 din 11.01.2008 emisă de către Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă şi s-a hotărât irevocabil că reclamanta Popescu Carina Magda Ana Maria este îndreptăţită la despăgubiri conform Legii nr.247/2005 pentru imobilul din Bv.C.D.Loga, nr.42, nr.top.110.

2. Sentinţa Civilă pronunţată de Tribunalul Timiş în dosarul nr.9010/30/2010, reclamante Niegl Evelyne Anneliese, Niegl Birgit Karla şi Siebenrock Harriet Gerta:
– prin Sentinţa Civilă nr.1398/11.06.2014, Tribunalul Timiş a dispus anularea în parte a Dispoziţiei nr.1497/2010 emisă de Primarul Municipiul Timişoara şi acordarea către reclamante a despăgubirilor prevăzute de Legea nr.165/2013 privind unele măsuri pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv, în perioada regimului comunist din România. Despăgubirile acordate conform Legii nr.247/2005 şi Legii nr.165/2013 în baza hotărârilor civile anterior menţionate se vor calcula şi acordă de către Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor”, transmite Serviciul Juridic al Primăriei Timişoara.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor