Se semneaza contractul pentru largirea drumului dintre Timisoara si autostrada, prin Dumbravita si Giarmata

De Adrian Panduru
37Comentarii
Se semneaza contractul pentru largirea drumului dintre Timisoara si autostrada, prin Dumbravita si Giarmata
© Tion: Se semneaza contractul pentru largirea drumului dintre Timisoara si autostrada
Proiectul lărgirii la patru benzi a drumului care duce de la Timișoara la Dumbrăvița și apoi spre Giarmata, făcând legătura cu autostrada, intră în linie dreaptă. Președintele Consiliului Județean Timiș a spus că în două săptămâni s-ar putea semna contractul de finanțare. Investiția se face cu bani europeni.

Drumul care leagă Timișoara de urcarea pe autostradă, prin Dumbrăvița și Giarmata, va avea patru benzi, în loc de două. Investiția se face cu bani europeni (aproximativ 80 milioane lei), iar în două săptămâni, cel mai probabil, se va semna contractul de finanțare. Contractul se putea semna din decembrie 2017, dar reprezentanții Primăriei Timișoara nu și-au plătit o obligație financiară de 1 milion de lei către stat, iar în momentul semnării unui proiect pe fonduri europene ai obligația de a depune certificatul fiscal cu zero datorii. Acum, această chestiune s-a rezolvat, primăria a achitat suma respectivă, iar contractul se poate semna.

„E pregătit contractul la Ministerul Dezvoltării. Primăria Timișoara a plătit acea corecție de aproximativ un milion de lei, mai mult ca sigur Ministerul Dezvoltării va lua act de această plată, va primi certificatul fiscal și sperăm ca în două săptămâni să semnăm contractul pentru sporirea capacității de trafic a drumului Timișoara-Dumbrăvița-Giarmata de la două la patru benzi”, a spus Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

Proiectul „Modernizare DJ 691: lărgirea la 4 benzi a sectorului km 2+725 (sens giratoriu) – Centura Timișoara și Centura Timișoara – Autostrada A1 (km. 12+975)” este estimat să coste 80,4 milioane de lei. Din această sumă, contribuția Uniunii Europene ar fi de 57,7 milioane, iar de la bugetul de stat ar urma să vină 8,8 milioane. CJ Timiș va contribui la acest proiect cu suma de 12,5 milioane de lei, reprezentând cheltuieli neeligibile, și încă 1,35 milioane de lei, reprezentând 2 la sută din valoarea eligibilă a proiectului. Tot CJ Timiș va suporta și alte cheltuieli ce pot apărea în timpul implementării proiectului, precum și cele legate de mentenanță și întreținere.

Lărgirea drumului de la intrare în Dumbrăvița spre urcarea pe Autostrada A1, după Giarmata, se va face pe două tronsoane, separate, unul în continuarea celuilalt.

Primul tronson este cel de la sensul giratoriu de la intrare în Dumbrăvița până la centura Timișoarei. Aici, valoarea totală a investiției este de puțin peste 7 milioane de euro (inclusiv TVA), cu o durată de realizare de 42 de luni.

Cel de-al doilea tronson este cel de la Centura Timișoara la urcarea pe autostrada A1, cu o valoare totală de 10.755.763 euro și o durată de realizare de 42 de luni.37Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor