Se schimba directorii de scoli din Timis – unii prin concurs, altii vor fi numiti pana la un nou examen

De Adrian Panduru
2Comentarii
Se schimba directorii de scoli din Timis – unii prin concurs, altii vor fi numiti pana la un nou examen
Concursul pentru funcțiile de directori de școală din Timiș s-a încheiat. Acum a venit timpul ca cei care au luat examenul să fie numiți în funcții. La școlile unde niciun profesor nu a promovat acest concurs sau pur și simplu nu s-a înscris nimeni la examen, noii directori vor fi numiți la propunerea consiliilor de administrație din școli până la organizarea unui nou concurs.

În Timiș sunt 197 de unități de învățământ cu personalitate juridică, iar în 99 de școli vor fi instalați directorii care au promovat concursul. La restul de școli, noii directori vor fi numiți la propunerea consiliilor de administrație din fiecare unitate de învățământ. Tot în Timiș vor fi instalați 46 de directori adjuncți care au luat concursul și 44 vor fi numiți cu delegații.

Concursul pentru postul de director de școală s-a încheiat acum căteva zile, după ce profesorii au trecut prin proba scrisă și prin prin proba interviului.

„În data de 16 decembrie vom valida rezultatele finale la concurs, după aceea avem cinci zile să facem numirile de directori. Se vor elibera din funcție cei care sunt acum și se vor numi alții. La acest moment am transmis o adresă în unitățile de învățământ în care i-am rugat pe colegii mei să-și aleagă oamenii cu care doresc să lucreze, să propună cu prioritate colegi care fac parte din corpul de experți pentru funcția de director. Pot face câte propuneri doresc, dar persoana propusă trebuie să-și dea acordul. Aceștia pot fi numiți până la organizarea unui nou concurs”, a spus inspectorul școlar general de Timiș Aura Danielescu.

Conform regulilor, directorul care este în acest moment în funcție nu poate fi numit din nou, chiar dacă pentru școala pe care încă o conduce nu a dat nimeni concurs pe post. Va trebui numit un alt profesor din școală sau din afara sa. Unde nu se va găsi o soluție se vor cere derogări de la minister. Există și o rezervă de 12 profesori care au fost admiși la examenul de directori, au îndeplinit punctajul, dar nu au promovat, un alt coleg concurând pe același post și obținând un punctaj mai mare. Cei 12 pot fi numiți la unele școli unde nu se găsesc soluții, numai dacă acceptă acest lucru.

Un nou concurs se va organiza, cel mai probabil anul viitor, dar nu a fost fixată o dată până în acest moment.

Articole pe aceeași temă:

Noii directori de scoli din Timis. Lista finala cu cei care au luat examenul

 2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor